Rusi i dalje najviše kupuju Ladu Grantu, na listi prvih 5 i dva Hyundaija

Očekivano, Lada je ubedljivo najpopularniji automobilski brend na ruskom tržištu.

Podeli
Granta Cross (Foto: Lada promo)
Granta Cross (Foto: Lada promo)

Od svih modela sa oznakom marke Lada, Rusi najčešće kupuju Grantu, pokazuju podaci koje je objavio Autostat. Granta je bila najprodavaniji automobil u Rusiji, kako u junu, tako i u prvoj polovini godine.

Rusi su proteklog meseca pazarili 11.609 primeraka modela Lada Granta, što predstavlja rast od 34% u odnosu na jun 2018. Za povećanje prodaje za trećinu zaslužna je i nova verzija, model Granta Cross, koja se nedavno pojavila na tržištu.

Vesta sedan (Foto: Lada promo)
Vesta sedan (Foto: Lada promo)

Drugi najprodavaniji automobil u junu takođe je bila jedna Lada, i to Vesta - model nešto novijeg datuma. Širom Rusije proteklog meseca isporučeno je 8.947 jedinica uz pad o 9% u poređenju sa junom 2018.

Treći je Kia Rio sa 8.282 prodata vozila (-6%), a četvrti Hyundai Solaris sedan sa 6.023 isporučenih automobila (-6%).

Hyundai Solaris (Foto: Hyundai promo)
Hyundai Solaris (Foto: Hyundai promo)

Na petom mestu takođe je jedan Hyundai i to model Creta sa 5.955 prodatih primeraka. Creta je ujedno bio i najtraženiji automobil iz segmenta SUV/krosover vozila.

Na 6. poziciji najtraženijih modela u Rusiji u junu se našao Volkswagen Polo sedan sa 5.413 isporučenih jedinica. Sedma je Lada Largus karavan (4.381), osmi Renault Duster (3.547), deveti Volkswagen Tiguan (3.234), dok je na desetom mestu Toyota Camry (3.002.)

Vesti

strana 1 od 67 idi na stranu