Jusein Bolt će praviti jeftine električne automobile VIDEO

Nekada najbolji atletičar sveta, Jamajčanin Jusein Bolt, predstavio je na sajmu VivaTech u Parizu malo vozilo na struju nazvano po ovom sportisti.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 18.05.2019.

10:30

Jusein Bolt će praviti jeftine električne automobile VIDEO
Screenshot/Bolt Mobility promo

Mikro električni automobil Bolt Nano ("B" Nano) namenjen je vožnji u urbanim sredinama, na kraćim relacijama.

Bolt Nano, poput sličnog modela Renault Twizy, može da preveze dve osobe, koje u automobilu sede jedna iza druge. Na prezentaciji nisu saopšteni tehnički detalji, ali navodi se da ovo vozilo idealno za vožnju na kratkim gradskim distancama, između 3 i 24 km.

Kao jedna od najvećih prednosti ovog automobila, pored električnog pogona, navodi se podatak da na jedno regularno parking mesto mogu da stanu čak 4 vozila Bolt Nano, čime se štedi na prostoru koji je u zakrčenim gradskim sredinama uvek dragocen.

Bolt Nano je takođe pogodan za "car sharing" sisteme u velikim gradovima širom sveta. Projektovana startna cena produkcijske verzije ovog automobila biće 9.999 dolara.

Inače, Jusein Bolt je pre električnog četvorotočkaša nedavno predstavio tri modela električnih trotineta - Bolt Original, Bolt One i Bolt Chariot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: