Najveći Volkswagen do sad – samo za Kineze FOTO

Kina je bez konkurencije kada je u pitanju prodaja SUV vozila, pa nije čudno što neki proizvođači stvaraju modele isključivo za ovu zemlju.

Podeli
Foto: VW
Foto: VW

S obzirom da ove nedelje počinje Sajam automobila u Šangaju (18-25. april), očekivane su i premijere novih automobila namenjenih Kinezima.

To je slučaj i sa Volkswagenom koji je posle električnog koncepta I.D. Roomzz predstavio i jedan "standardan" SUV.

Foto: VW
Foto: VW

SMV koncept je najveći SUV sa VW znakom na haubi, a iako ima status "studije", već izgleda kao produkcijski model pa se očekuje vrlo brzo i na tržištu.

VW sa SMV-om cilja velike kineske porodice pa ima sedam sedišta, a sa 5,1 metara dužine je veći od modela Atlas, koji se u Kini prodaje pod oznakom Teramont.

Foto: VW
Foto: VW

Kao i većina VW modela danas, i SMV je baziran na MQB modularnoj arhitekturi uz standardne motore, što se tiče kineskog tržišta.

U osnovnoj verziji tu je 2,0-litarski TSI, a kao opcija je tu i ekskluzivni kineski 2,5-litarski TSI VR6 EA390.

Foto: VW
Foto: VW

Uparen sa sedmobrzinskim DSG automatikom sa dvostrukim kvačilom i 4Motion AWD pogonom na sva četiri točka, ovaj "šestak" raspolaže u SMV sa 300 KS i 500 Nm.

Volkswagen nije objavio detalje enterijera, ali s obzirom na veličinu i namenu nema sumnje da raspolaže sa ogromnim putničkim prostorom i savremenim multimedijalnim sistemom.

Sa dizajnerske tačke gledišta, SMV izgleda dinamično za SUV te veličine, a "mišićave" linije mu daju sportsku notu.

LED farovi i štop svetla koja se protežu celom širinom gepeka daju SMV-u modernu crtu.

strana 1 od 74 idi na stranu