Kako izgleda novi Kia Soul za Evropu FOTO

Posle svetske premijere nove generacije korejskog krosovera koja je održana u Los Anđelesu, Kia je predstavila i verziju koja će se prodavati na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 02.12.2018.

12:00

Kako izgleda novi Kia Soul za Evropu FOTO

Zanimljivo je da se Kia odlučila da novi Soul u Evropi prodaje isključivo u verziji sa električnim motorom.

Dok će američki kupci dobiti i dve benzinske opcije, Evropljanima će biti ponuđen samo Soul EV sa novim litijum-jonskim polimer baterijama kapaciteta 64 kWh.

Korejski proizvođač tvrdi da nove baterije obezbeđuju veću autonomiju u vožnji od starih, ali nije objavio podatak o očekivanom radijusu kretanja jer još vrši testiranja ovog modela.
Informacije o tome koliko novi Soul EV može da pređe sa punim baterijama Kia će objaviti početkom 2019, a što se tiče pogonske jedinice u pitanju je novi elektromotor koji proizvodi 204 ks i 395 Nm. To je inače isti agregat koji se ugrađuje i u električni Hyundai Kona EV.

Performanse za sada nisu obelodanjene, ali je Kia saopštila da će vozač moći da odabere jedan od 4 predefinisana režima vožnje: Eco, Comfort, Sport i Eco+.
Kada u prvoj polovini 2019. novi električni krosover stigne u evropske prodaje salone biće dostupan u dva paketa opreme, standardnom Soul EV i Soul EV Designer Collection izdanju.

Designer Collection model podrazumeva estetska unapređenja i dodatne sadržaje, poput dvobojne karoserije, premijum audio sistema marke Harman-Kardon sa 10 zvučnika i dodatnim pojačalom, kožnog volana, grejanih sedišta sa presvlakama od veštačke kože i sl.

Kia Soul EV za Evropu izrađivaće se u Južnoj Koreji, a evropska publika će moći premijerno da vidi ovaj automobil najverovatnije na sajmu automobila u Ženevi, koji se održava početkom marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: