I velika potražnja stvara glavobolju

Potražnja za novom generacijom modela Range Rover i Range Rover Sport je tolika da proizvođač ima velike probleme da odgovori na zahteve kupaca.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

16:30

Default images

Loša prodaja nekog modela je nešto čega se plaši svaka automobilska kompanija. Međutim, proizvođača neće obradovati ni prevelika potražnja koja prevazilazi njegove proizvodne kapacitete. Upravo sa ovakvim problemom suočava se Land Rover.

Kako prenosi Automotive News, zbog neočekivano velike potražnje za modelima Range Rover i Range Rover Sport kupci na prvi automobil moraju da čekaju oko 6, a na drugi čak do 9 meseci. Do višemesečnog kašnjenja isporuka došlo je jer je kompanija Jaguar - Land Rover potcenila potražnju novih modela za 40 odsto.

Problem je i nedovoljna isporuka motora koje za ova dva modela u velikom broju i dalje proizvodi Ford. Kako bi ubrzao isporuke automobila, Land Rover je u fabrici Solihal u Velikoj Britaniji uveo 24-časovnu proizvodnju, tokom svih 7 dana u nedelji.

Najviše zahteva za kupovinu stiže iz Kine, iako cena Range Rovera u ovoj azijskoj zemlji dostiže neverovatnih 338.000 evra (3-4 puta više nego u Britaniji). Kako prenosi Bernstein Research, pojedini kupci spremni su da plate dodatnih 60.000 evra kako bi nabavili vozilo preko reda.

Pročitajte o modelu Range Rover.

Pročitajte o novom Range Roveru Sport.

Saznajte koliko u Kini košta nova Chevrolet Corvette.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: