Automobili

Ponedeljak, 12.02.2024.

11:09

Potvrđeno: Do Grčke sa jednim tagom

Od ovog leta ćete do omiljenih plaža moći samo da projurite kroz naplatne rampe.

Izvor: Izvor: Kurir.rs

Potvrđeno: Do Grčke sa jednim tagom
Foto: Ewa Studio/Shutterstock

Do početka leta između Srbije i Grčke biće uspostavljen sistem integrisane putarine, koji bi omogućio našim turistima i onima koji dolaze iz Grčke da koriste iste tagove za prolaz kroz naše dve zemlje.

Saradnja dve zemlje u oblasti saobraćaja i transporta je veoma dobra, naročito kada je reč o vazdušnom saobraćaju, ali i dalje može da se učini još mnogo toga kako bi ona bila još bolja, piše Kurir.

Kada je reč o sistemu naplate putarine, date su instrukcije našim nadležnim institucijama da okončaju preliminarne procedure koje uključuju studije isplativosti i bave se tehničkim, administrativnim, trgovinskim i pravnim aspektima primene elektronske naplate putarine.

U narednim nedeljama biće napravljen plan sa svim tehničkim detaljima i troškovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: