Automobili

Sreda, 06.03.2019.

15:00

"Ruski Rolls-Royce" predstavljen u Ženevi FOTO

Nakon izlaganja na nekoliko svetskih sajmova automobila, uključujući i onaj u Moskvi u avgustu prošle godine, luksuzni ruski model Aurus Senat stigao je i na ženevski auto-salon.

Izvor: B92

Aurus Senat Sedan (Foto: Newspress)

Aurus Senat, koji već na prvi pogled otkriva svoj najveći uzor – Rolls Royce, nastao je kao deo projekta Kortež u okviru kojeg je razvijena i nova Putinova predsednička limuzina.
Aurus Senat Limousine (Foto: Newspress)
Projekat Kortež pokrenut je pre nekoliko godina upravo na inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina koji je predložio da se na tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca.

Planom je predviđeno da se za Putina izradi specijalna predsednička limuzina, ali i da se uporedo sa tim razvije i linija službenih vozila za visoke državne funkcionere, uključuju minivanove i SUV automobile.
Aurus Senat Limousine (Foto: Newspress)
Deo proizvodnje bio bi dostupan kupcima u Rusiji i našao bi se u slobodnoj prodaji.

U Ženevi su izloženi Senat Sedan i superluksuzni, produženi Senat Limousine, sličan Putinovom predsedničkom automobilu.
Aurus Senat Limousine (Foto: Newspress)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: