Vozači, oprez! Radnik na putu za dlaku izbegao smrt VIDEO

Svake godine u svetu nastrada veliki broj ljudi koji obavljaju radove na putu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.05.2020.

11:00

Vozači, oprez! Radnik na putu za dlaku izbegao smrt VIDEO
Screenshot YouTube

Sezona radova na putu se zahuktala, nakon što su ublažene mere uvedene zbog epidemije koronavirusa, pa vozači koji ovih dana kreću na put treba da budu posebno oprezni.

Najbolje je da se pre polaska informišu na sajtu AMSS o tome gde se radovi izvode, kako bi na osnovu toga mogli da isplaniraju vožnju i kako ne bi došli u situaciju da zakasne tamo gde su krenuli usled zastoja izazvanih radovima.

Zbog sopstvene bezbednosti, ali i bezbednosti radnika, naročito je važno da prate privremenu saobraćajnu signalizaciju postavljenu na deonicama gde se radovi izvode, da na takvim mestima prilagode brzinu i drže odstojanje od vozila koje se kreće ispred njih.

Koliko su potencijalno opasne okolnosti u kojima rade zaposleni na održavanju puteva, pokazuje ovaj primer iz Mađarske gde je jedan radnik zamalo nastradao. Naime, prvo vozilo se zaustavilo na vreme, ali vozač drugog nije uspeo da zakoči i zakucao se u prikolicu koju je vukao Peugeot. Iako se sa snimka ne vidi jasno šta je prethodilo sudaru, kao ni da li su radovi bili pravilno obeleženi saobraćajnom signalizacijom, ovaj incident nas opominje da u vožnji nikada ne smemo da se potpuno opustimo i da uvek treba pažljivo da pratimo reakcije vozača automobila koji se kreće ispred nas.

Na sreću, radnik sa snimka je prošao samo sa lakšim povredama, ali mađarska kompanija koja izvodi održava puteve saopštila je da je od 2000. godine 17 njihovih radnika poginulo u nesrećama poput ove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: