Honda napravila 100-milioniti automobil!

Nakon više od pola veka, otkako je započela sa masovnom serijskom proizvodnjom vozila, Honda je proslavila veliki jubilej - sa fabričkih traka sišao je 100-milioniti automobil sa značkom ove marke.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.12.2016.

12:03

Honda napravila 100-milioniti automobil!

Počeci serijske proizvodnje Honde smešteni su u 1963. godinu, kada su napravljeni mini-kamion T360 ali i sportski automobil S500.

Samo godinu dana kasnije, izgrađena je prva Hondina fabrika koja će se baviti isključivo proizvodnjom automobila, a ubrzo je u tom pogonu počela proizvodnja legendarog roudstera S600.
Honda T360 mini-kamion
Honda je u međuvremenu izrasla u globalnog automobilskog giganta sa 34 postrojenja koja se nalaze širom sveta, na čak pet kontinenata. Trenutno je brend fokusiran na svoje SUV modele HR-V i CR-V, koji su globalno popularni, a u Evropi je akcenat na potkompaktnim i kompaktnim modelima Jazz i Civic.
Honda S500
Na jednom od najznačajnijih tržišta, u SAD, ponuda je znatno šira i uključuje i modele kao što su Ridgeline, Pilot, Accord i Odyssey.

Među najvažnije Hondine pogone danas se ubraja onaj u Svindonu, u Velikoj Britaniji, gde se izrađuje i novi Civic hečbek, koji se dalje izvozi na tržišta širom sveta.
Honda Civic heèbek za 2017.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: