Omarosa Trampu: "Neće me ućutkati rasista i ženomrzac"

Bivša savetnica Bele kuće Omarosa Manigolt Njuman izjavila je da je američki predsednik Donald Tramp neće "ućutkati", dok se njena osuda bivšeg šefa pretvorila u moguću pravnu bitku.

Život

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

11:20

Omarosa Trampu:
GettyImages

U intervjuu agenciji AP, Omarosa Manigolt Njuman, koja promoviše svoju novu knjigu o vremenu kada je radila u Trampovom okruženju, tvrdi da pokušavaju da je spreče da ispriča svoju priču.

"Neće me zaplašiti Donald Tramp", rekla je ona u intervjuu američkoj agenciji samo nekoliko sati nakon što su ljudi iz Trampove kampanje pokrenuli pravni postupak protiv nje zbog navodnog kršenja ugovora. Govoreći o svojim i stavovima predsednika, Omarosa Manogot Njuman je rekla da ona pre svega želi da vidi Ameriku ujedinjenu, ne podeljenu.

"Ne želim da imamo rat među rasama kao što želi Donald Tramp", rekla je ona. Omarosa Manigolt Njuman (44) je u nedelju objavila snimak razgovora kada ju je otpustio šef osoblja Džon Keli, u specijalnoj sobi za planiranje operacija u Beloj kući, i to baš uoči jučerašnjeg objavljivanje njene knjige "Unhinged: An Insider Account of the Trump White House".

Dan kasnije objavila je još jedan simak koji, kako tvrdi, dokazuje da Tramp nije znao da je ona otpuštena.

Soba za planiranje u Beloj kući ("situation room") je rezervisana za najosetljivije i najkritičnije razgovore o bezbednosnim pitanjima. Oni koji prisustvuju sastancima u toj prostoriji obično ne mogu da unesu svoje elektronske uređaje.

"Nisam to znao. Dođavola. Ne dopada mi se uopšte što odlaziš", rekao je Tramp u telefonskom razgovoru.
GettyImages
Omarosa Manigolt Njuman u svojoj knjizi za Trampa upotrebljava reči "rasista", "netolerantan" i "ženomrzac", i za njega kaže da nije sposoban da obavlja predsedničku funkciju. Ona navodi i da joj je ponuđeno 15.000 dolara mesečno da ne kritikuje Trampa.

Američki predsednik je nastavio da napada svoju bivšu saradnicu, nazvavši je "ludom" i "psom" koji je zaslužio da bude otpušten. Tramp je napisao i da je njegov "šef kabineta Džon Keli dobro uradio kada je brzo otpustio tog psa".

Portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla je da su ti snimci otvoreno kršenje nacionalne bezbednosti, rekavši da je Omarosa besna bivša službenica koja nema "karakter niti integritet".

Omarosa Trampa poznaje više od 10 godina, budući da se pojavila u njegovom rijalitiju "Šegrt". Ona je u intervjuu za mrežu NBC istakla da želi da govori bez zadrške o otpuštanju i vremenu koje je provela u Beloj kući.

Donald Tramp je prethodno reagovao na optužbe iznete u knjizi "Unhinged" koje se odnose na njegovu navodnu upotrebu pogrdne reči za Afroamerikance ("nigger" - u slobodnom prevodu "crnja").

"Nemam tu reč u svom rečniku i nikad nisam imao, sve je izmislila", napisao je Tramp.
GettyImages

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: