Stiven Hoking: Ako vanzemaljci pozovu, ne odgovarajte

Stiven Hoking je još jednom upozorio da komuniciranje s vanzemaljcima neće biti dobro po civilizaciju.

Život

Izvor: Independent

Utorak, 25.07.2017.

09:06

Stiven Hoking: Ako vanzemaljci pozovu, ne odgovarajte
Foto: Gettyimages

Astrofizičar smatra da bi inteligentni vanzemaljci mogli biti neprijateljski nastrojeni prema ljudima i čak težiti kolonizaciji planeta bogatih resursima, kao što je to slučaj sa Zemljom.

On je u novom dokumentarcu "Stephen Hawking's Favorite Places" komentarisao Gliese 832c egzoplanetu na kojoj možda ima života.

"Jednom ćemo dobiti signal sa planete poput ove, ali bi trebalo dobro da razmislimo da li ćemo odgovoriti na njega. Susret sa nekom naprednom civilizacijom mogao bi biti kao susret Kolumba i starosedelaca Amerike. To se nije dobro završilo", rekao je Hoking.

Treba imati u vidu da je Zemlja prilično bučna planeta, koja emituje radio i TV signale u svemir već decenijama. Neki astronomi veruju da bi nas vanzemaljska civilizacija dovoljno napredna da brzo putuje svemirom do sada već opazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: