Rusi prave avion koji će izvršavati nuklerani napad iz svemira

Bude li PAK-DA zaista toliko moćan kao što se najavljuje, moći će da napadne bilo koju tačku na Zemlji unutar samo dva sata!

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.07.2016.

19:11

Rusi prave avion koji će izvršavati nuklerani napad iz svemira
Foto: Screenshot

Ukoliko je verovati informacijama koje dolaze iz ruskih vojnih krugova, tamošnji stručnjaci očekuju da će do 2020. godine dovršiti funkcionalni motor koji će biti ugrađen u strateški avion nazvan PAK-DA.

Reč je o hipersoničnom "nevidljivom" bombarderu zastrašujućih mogućnosti, za koji ruska vojska tvrdi da će, između ostalog, moći da izvoditi nuklearne udare iz svemira, ali i koji će biti toliko brz da će moći doleteti do bilo koje tačke na Zemlji unutar samo dva sata!

General pukovnik Sergej Karakajev potvrdio je da je model tog motora uspešno testiran, a prema nekim najavama mogao bi biti predstavljen na Međunarodnom vojnom tehnološkom forumu tokom septembra 2016. u Moskvi.

Očekuje se da će u avion biti težak između 20 i 25 tona, izjavio je pukovnik Aleksej Solodovnikov za agenciju RIA.

"Model je uspešno testiran, ali još je dalek put pre nego što uspemo da izradimo funkcionalni proizvod. Ipak, verujem da ćemo do 2020. godine biti gotovo i da će PAK-DA ubrzo potom poleteti", izjavio je Karakajev.

Pogledajte u nastavku kako bi trebalo da izgleda taj bombarder kom su već nadenuli nadimak "nevidljiva smrt". .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: