Dolazi doba "lamberseksualaca"

Hipsteri padaju u zaborav. Metroseksualci zelene od ljubomore. Spornoseksualci počinju da prihvataju drugačiju modu. Dolazi doba “lamberseksualaca”.

Život

Izvor: gawker.com

Ponedeljak, 17.11.2014.

19:38

Default images

U korenu novog termina je reč lamber, koja na engleskom označava drvnu građu, pa bi lamberseksualac u slobodnom prevodu mogao da se zove “drvosečom”, kada bi nekim slučajem njegov odnos prema životu, stil odevanja i opšti izgled bili više stvar slučajnosti, a ne pažljivog planiranja.

Lamberseksualci su živa suprotnost metroseksualcima, koji su vrhunac slave doživeli u prošloj deceniji.

Zato “drvoseče” umesto uzanih farmerki, biraju široke, umesto glatko obrijane brade, imaju onu “od tri dana” i nose karirane košulje umesto majica sa aplikacijama.

Međutim, oni troše gotovo iste količine novca, kao i njihovi prethodnici da neguju svoj stil.

Sajt GearJunkie možda najbolje opisuje ovaj trend:

“On obilazi kafane, ali izgleda kao da bi mogao da seče borove. U rancu nosi MacBook Air, ali deluje kao da bi u njemu mogao da ima sekiru”, piše Tom Puzak.

Dakle, ono što je zajedničko za lamberseksualca i metroseksualca nije odeća, niti nega tela, nego namera – oba tipa vredno rade na tome da odaju određeni utisak, a možda i način razmišljanja.

Bilo da su koreni lamberseksualnosti u kulturološkom pomaku ka očuvanju životne sredine ili pobuna protiv stila koji nameću “poslovi od 9 do 17 h”, ne može se osporiti da je poklonika ovog “pokreta” sve više.

Da li poznajete nekog lamberseksualca?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: