Domali prst pokazuje plodnost muškarca?

Istraživanje koje su sproveli južnokorejski urolozi univerzitetskih bolnica u Inčeonu i Seulu promeniće zauvek način na koji gledamo na ruke jače polovine, piše Dejli mejl.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

21:15

Default images

Foto: David Goehring/Flickr.com

Naime, studija otkriva da desna ruka kod muškaraca govori puno o njegovoj plodnosti.

"Što je domali prst desne ruke duži u odnosu na kažiprst, to su testisi veći, pa samim tim i efikasniji što se plodnosti tiče", navode istraživači na osnovu podataka prikupljenih od 172 muškarca starosti od 20 do 69 godina.

Testisi imaju, u proseku, od tri do četiri centimetra po dužini i od dva do 2,5 centimetara po širini, a teški su između 20 i 25 grama.

Ranijim istraživanjem je ustanovljeno da veći testisi sadrže više Sertolijevih ćelija, koje obezbeđuju proizvodnju sperme.

Južnokorejski naučnici ističu da starost i visina muškarca nemaju nikakve veze sa veličinom njegovih testisa, koja tek zanemarljivoj meri zavisi od njegove težine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: