Zašto je povučen plakat za nove "Nindža kornjače"?

Američki filmski studio Paramount Pictures izvinio se zbog plakata za film "Nindže kornjače" koji aludira na terorističke napade na SAD 11. septembra 2001. godine.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

10:00

Default images

Iznad teksta u kojem se najavljuje početak prikazivanja u Australiji 11. septembra, plakat prikazuje mladog nindžu kako skače sa zapaljenog solitera u Njujorku. Posle brojnih kritika studio je skinuo plakat za TMNT sa Twitter i Facebook profila.

"Kombinovanje slike i tog datuma bilo je pogrešno," objavio je Paramount Australia. "Duboko se izvinjavamo što smo plakat upotrebili kao marketinški materijal za početak prikazivanja filma u Australiji 11. septembra," dodaje studio.

Kombinacija slike i datuma izazvala je talas kritika na internetu zbog aluzije na terorističke napade kada su očajne žrtve skakale sa zgrada Svetskog trgovačkog centra u Njujorku.

Film, u kojem glume Megan Foks i Vil Arnet, a Džoni Noksvil daje glas Leonardu, svoju premnijeru u američkim bioskopima imaće 8. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: