Nije znala da je razvod okončavanje braka, pa tužila advokate

Jedna Britanka pokušala je da tuži bivše advokate za neprofesionalnost tvrdeći da joj nisu objasnili da razvod predstavlja okončavanje braka.

Život

Izvor: Daily Mail

Subota, 11.01.2014.

19:02

Default images

Džejn Malkahi tvrdi da njeni advokati nisu uzeli u obzir njenu katoličku veroispovest i da je trebalo da joj predlože rastavu kao alternativu razvodu.

Njene tvrdnje iznete protiv dva advokata iz različitih firmi već su odbijene pred sudom, a Malkahi je naknadno uložila žalbu protiv takve odluke u određenim aspektima slučaja.

Predsedavajući sudija lord Džastis Brigs kaže: “Najneverovatnije od optužbi gospođe Malkahi je ta da joj advokati nisu dali adekvatan savet kao nekom čija porodica veruje u svetost braka”.

Neobični slučaj prati još jedan bizaran proces razvoda – žena koja se rastala od supruga zbog graška.

Naime, samo jednu nedelju posle venčanja, žena iz Kuvajta podnela je zahtev za razvod kada je saznala da njen suprug voli da koristi hleb umesto kašike, kako bi jeo grašak.

Traumatizovana “šokantnim prizorom”, rekla je da više ne može živeti s njim zbog njegove nepristojnosti.

Slučaj “šokantnog” graška nije jedini iz Kuvajta.

Jedna žena zatražila je razvod, jer je njen suprug istiskao zubnu pastu od sredine, umesto od kraja. “Stalno smo se svađali”, rekla je ona.

Druga se razvela na dan venčanja, zato što mladoženja nije napravio skupe aranžmane koje je od njega zahtevala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: