Papa oprašta grehe i na Tviteru

Papa Franja će ovog meseca u Rio de Žaneiru, tokom svog prvog apostolskog putovanja, ponuditi praštanje grehova svima koji budu učestvovali u proslavi obeležavanja Svetskog dana mladih, bez obzira na to da li će tu proslavu pratiti putem televizije, radija ili interneta.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

10:35

Default images

Kardinal Manuel Monteiro de Kastro, zadužen u Vatikanu za oprost grehova, izdao je dekret u kojem stoji da katolici širom sveta mogu dobiti delimično praštanje grehova ako se pridruže papi u molitvi za mlade katolike.

Vatikan je, kako su preneli lokalni mediji, saopštio da vernici samo treba da slede rituale i duhovne vežbe na način na koji to bude prikazivano na televiziji ili emitovano na radiju ili, kako se navodi, s dužnom posvećenošću putem novih sredstava društvene komunikacije.

U Riju se na verskom slavlju od 23. do 28. jula očekuje oko dva miliona hodočasnika, a papa, poreklom iz Argentine, na čuvenoj brazilskoj plaži Kopakabani pozdraviće desetine hiljada vernika.

Tokom pet dana papu Franju će, kako se navodi, čuvati 600 vojnika, a za održavanje reda na festivalu će zbog nedavnih protesta u Brazilu biti angažovano čak 8.500 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: