Obuća za vreme potopa

Pitanje je jednostavno: ZIMSKI i JESENJI  OUTFIT? Kako ostati elegantan, prikladan i suv po hladnom vremenu, a posebno kad je kiša? Posebno me interesuje koju biste boju i model cipela za kišu preporučili, a da izbegnemo crnu?

Izvor: B92

Petak, 05.01.2007.

00:37

Default images

Iako bi se odmah pomislilo da jesen i zima donose samo neprijatnosti, hladnoću i nove velike izdatke za odeću jer zimska odeća iz nekog razloga uvek bude daleko skuplja od letnje, to ne mora samo tako da se posmatra.

Hladno vreme ima i po koju prednost kada je odevanje u pitanju. Kao prvo, naše telo nije doslovce izloženo skeniranju kao u letnjem periodu, kada nagi delovi tela dozvoljavaju posmatraču da zapazi mrežu neprivlačnih kapilara, da ne budem maliciozna pa napišem  proširenih vena, celulit, bledi ljubičasto-modri ten, eventualnu nezategnutost mišića…Tu se nameće i čitav jedan svakodnevni ritual koji žena mora u toaletu da obavi, a on podrazumeva svakodnevi manikir, pedikir, depilaciju, piling kože… Ne kažem da žene treba da budu zapuštene zimi, ali eventualne nesavršenosti na telu u toku hladnog perioda, ničijem do pogledu vašeg najbližeg nisu dostupne. On vas valjda voli, kakve god da ste.
Ali hladni dani i kiša, istina, pored gripa i depresije, donose i prljave ulice. Teško je ostati ako ne elegantan onda barem čist. Iako je teško za održavanje, zimi se preporučuju sve kombinacije svetlih boja. Kada već nema sunca i sve u šta pogledate je nekako sivo, barem da boje na vama budu nekome praznik za oči.

Inače, slojevito odevanje za hladne dane, koje ne samo što je praktično nego poslednjih sezona i potpuno moderno, dozvoljava da upotrebite mnogo detalja. Pa, koliko god da ste se u osnovi obukli klasično i nekako u jednoj boji, tipa crne pantalone i crna rolka, uvek možete da dodate pončo ili ogrtač (koji su apsolutni modni imperativ) u nekoj divnoj svetloj boji, poput bebi roze, svetlo zelene, crvene, koja se uz sivu vraća na velika vrata, a onda uz izabranu boju kombinujete rajf na kosi, kapu, tašnu..

I tako ćete potpuno razbiti monotoni mračan izgled koji nam je svima blizak u ovom hladnom i tamnom periodu. Ono što će najviše doprineti razbijanju te monotonije su cipele u nekoj svetloj i neuobičajenoj boji za ovo doba godine.
Predlažemo na prvom mestu - lakovane cipele u svim bojama. One izgledaju tako nekako bajkovito, kao da su od stakla. Lak je ono što će vaše cipele štititi od prljanja, pritom se veoma lako održava (samo brisanje vlažnom krpom), a uvek izgleda veoma elegantno.Takođe, lak ne propušta vodu, što je najvažnije kada počnu kiše, pa vam stopala nikada neće biti mokra i hladna. Osim ako patite od loše cirkulacije, za šta Vam naša ezoterična urednica predlaže čaj od đumbira - miriše i greje čitavo telo.

Jedna stvar nikako ne sme da se smetne sa uma kada su lakovane cipele u pitanju, a to je da one moraju biti od kože, pa lakovane. Nikako od skaja.
Uz takve cipele čak i ako nosite punije čarape u crnoj boji, divno ćete izgledati, a tek ako se odlučite za neku smeliju boju i dezen, biće pun pogodak.

Čarape mogu da budu dobar saveznik. Kako ih sada možete naći u apsolutno svim bojama i dezenima, čak i uz najobičnije crne cipele one će vam dati potpuno novi izgled.
Kao veoma praktična stvar i trenutno aktuelna, pojavile su se dugačke gumene čizme najrazličitijih boja i šara, od cvetnog, tigrastog do karo šare sa mrtvačkim glavama. Takve su se kod nas prvo mogle naći isključivo u radnji Urban shop, a sada već i na drugim mestima i po povoljnijoj ceni.

Svaka devojka mora da ima jedan ovakav par u svom cipelarniku. Svi svetski priznati dizajneri su radili svoje serije gumenih čizama čudesnih dezena. Izabrati samo jedne nije lako.
Krznena obuća, za one koji prihvataju da nose krzno, takođe je zanimljiv izbor za zimu. Pritom se obuća od krzna sve češće izrađuje u jarkim bojama kakve su zelena, ciklama tirkiz, za razliku od animal printa koji smo do sada imali prilike da viđamo.

Takođe, pliš i velur u jarkim bojama koje Vivienne Westwood oduvek koristi u izradi obuće, mogu biti fantastično rešenje za hladne, ali suve zimske dane. Kod nas se od takvih materijala može naći obuća u salonu  Identity koju pod linijom LILY dizajnira Danijela Biškup. Mozete ih poručiti u nekoj boji koju želite. Ovakve bi se cipele savršeno slagale sa odećom od pliša. Ove sezone to je najmoderniji materijal u modnoj industriji, tako mekan, nežan i topao - sve što vam treba u zimskim danima.

Ukoliko se ovakva obuća jarkih i svetlih boja kombinuje i sa kišobranom u istoj boji, kakvi su recimo oni u Benettonu, uz rukavice od pliša i velura u istoj, izgledi da izgledate obično, dosadno i potpuno neprimetno ove zimske jeseni ili jesenske zime kakvu imamo, nikakve su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: