Kako da masnu i problematičnu kožu zaštitite od sunca?

Ako ste do sada izbegavali kreme za zaštitu od sunca zato što dodatno zamašćuju vašu već masnu kožu, obradovaće vas vest da sada postoje preparati koji istovremeno štite i obezbeđuju mat efekat, a ne zatvaraju pore.

Zdravlje

Izvor: PR Tekst

Petak, 14.08.2015.

11:33

Default images

Već odavno lekari upozoravaju na odgovorno ponašanje prilikom izloženosti suncu. Nošenje šešira ili marama, odeće sa dugim rukavima, izbegavanje izlaganja suncu u periodu od 11 do 16 časova, redovno nanošenje preparata sa zaštitnim faktorom...se podrazumevaju.

Međutim, ako želite da vam koža ostane zdrava tokom i nakon leta, pri odabiru preparata za zaštitu od sunca trebalo bi u obzir uzeti još jedan važan kriterijum - tip kože. To najbolje znaju oni koji imaju masnu kožu, sklonu aknama, i strahuju da će preparat za zaštitu od sunca pogoršati stanje. Preparata koji pružaju adekvatnu zaštitu od sunca je mnogo, ali većina zapušava pore i čini da masna koža izgleda još zamašćenije.

“Za masnu kožu sklonu aknama, kao i za blage i umerene forme akni preporučuje se da se, pored regularne nege kože, primenjuje i antisolarna zaštita u vidu nekomedogenog krem-gela koji ima lakšu teksturu i brže se apsorbuju, sadrži UVA/UVB filtre koji obezbeđuju visoku SPF30, SPF50 ili SPF50+ zaštitu, deluje antioksidativno i sadrži aktivne sastojke koji regulišu lučenja sebuma, te tako omogućava višesatni osećaj nemasne, mat kože na dodir, “ kaže prof.dr Ljiljana Medenica, direktor Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije i član Borda direktora Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju.

Odgovor na ove potrebe je najnoviji Eucerin® preparat za zaštitu od sunca - Eucerin® Gel-krem za lice za masnu kožu sa zaštitnim faktorom 30+ i 50+. Inovativana formulacija ovog preparata je nekomedogena (ne zapušva pore) i ne dovodi do stvaranja akni, a sadrži tri pigmenta, koji upijaju višak masnoća dajući koži dugotrajni matirajući efekat i L-karnitin, koji aktivno reguliše proizvodnju sebuma te kožu ostavlja suvom na dodir. Rezultat je koža koja izgleda baršunasto, diše, zaštićena je i bezbedna. Rečju, lepa koža koja svoju lepotu zadržava i dugo nakon leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: