Sajtovi za razonodu

Najvećem broju vlasnika sajtova, cilj je da naprave što bolji a samim tim i što posećeniji sajt. Da bi znali koliko su dobri moraju da znaju kakve su statistike sajta, da li sajt pruža ono što posetioci očekuju. Ovog puta vam predstavljamo jedan zanimljiv servis za statistiku kao i još neke zanimljive sajtove da posetite tokom vikenda.

Priredila: Jelena Davidović

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 31.03.2007.

16:55

Default images

Postoji mnogo servisa koji daju manje ili više podataka u vezi posete jednom sajtu. Ovom prilikom vam nećemo predstaviti jedan takav servis već servis koji pokazuje koliko ima posetilaca u datom momentu na sajtu, u realnom vremenu. Drugim rečima, koliko drugih posetilaca se nalazi na istoj toj stranici gde i vi.

Ko je među nama?

Whos.amung.us je vrlo jednostavan servis koji pritom daje korisnu informaciju. Jedan od novijih web servisa i po imenu jasno stavlja do znanja da je reč o web 2.0 servisu, sa imenom sličnim kao popularni del.icio.us ili script.aculo.us sajtovi. Bukvalno za minut možete da postavite tzv. widget (malu aplikaciju na svoj sajt), dovoljno je samo da kopirate kod koji dobijete kada odete na njihov sajt (svaki put je drugačiji) i odmah da znate koliko drugih ljudi čita upravo ono što vi čitate. Najbolje od svega je što servis ne zahteva registraciju da biste ga koristili i potpuno je besplatan.

MyBlogLog

Sličan servis koji je dobio veliku popularnost u blogosferi je MyBlogLog kojeg je nedavno kupila kompanija Yahoo. Servis omogućava da napravite svoj nalog i svaki put kada posetite blog koji koristi usluge MyBlogLog servisa pojaviće se vaše ime i avatar (sličica) na listi nedavnih posetilaca sajta. Na ovaj način ne dobijate informaciju koliko posetilaca je trenutno na sajtu već znate tačno koji su korisnici došli nedavno na sajt. Možda vidite neke od svojih prijatelja.

Justin.tv

Photo credits: Rafe Needleman
Nedavno se pojavio projekat po imenu Justin.tv. Na tom sajtu posetioci mogu da saznaju šta u tom momentu radi Justin. I pre su posetioci posmatrali šta drugi rade putem instaliranih web kamera ali ovo je drugačije pošto Justin nosi kameru gde god ide i šta god da radi, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini. To je još jedan primer kako svi egzibicionisti mogu da postanu popularni na Internetu.

Još razonode

Ukoliko želite da sutra na pravi način obeležite dan šale, 1. april, inspiraciju kako da se našalite sa voljenom osobom, prijateljima ili onima koji to nisu, naćićete na odličnom zabavnom sajtu po imenu Bored.com Pored toga naći ćete mnoštvo drugih stvari koje će vam ulepšati dan ako vam je dosadno. Uostalom, ime samo kaže. Ukoliko volite stripove biće vam zabavni sajtovi kao što su Dilbert.com i Blaugh.com a ima i domaći Stripovi.com A kada je reč o razonodi i šali, nezaobilazni su vicevi. Preporučujem vam za tu svrhu sajt Vicevi.

Uživajte!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: