PETA pokrenula kampanju protiv Far Cry 5 zbog pecanja

Nemačkom ogranku organizacije “Ljudi za etičko ophođenje prema životinjama”, poznatija po engleskoj skraćenici PETA, smeta to što se u petom delu popularnog serijala Far Cry, potencira lov, i pre svega pecanje, kao nešto što koristite za relaksirano provođenje slobodnog vremena.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

11:36

PETA pokrenula kampanju protiv Far Cry 5 zbog pecanja
Foto: Youtube Screenshot/ GameSpot

Nemci iz PETA-e zahtevaju od UbiSofta da prestane da reklamira igru u Nemačkoj dok “ne reši ove probleme”, odnosno “glorifikovanje i banalizovanje lova, kao nečega što je svakodnevna zabava”.

PETA u toj objavi tvrdi da su ribe inteligentna, društvena bića koja su sposobna da razvijaju prijateljstva i osećaju depresiju i anksioznost, i da imaju svoje individualne razvijene ličnosti.

PETA se poslednjih godina sve češće meša u video-igre, pa smo tako zbog njih ostali bez popularnog Kengura u Tekken 7, dok ih je recimo Workshop pošteno ismejao kada su se ovi žalili zbog previše krzna u Warhammer igrama, piše play.co.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: