Balmer rekao konačno zbogom Microsoftu

Stiv Balmer je rekao konačno zbogom Microsoftu i odlučio da se posveti NBA sezoni, LA Klipersima, koje je nedavno kupio, kao i profesorskim obavezama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

10:39

Default images

Balmer je u februaru posle 14 godina prepustio mesto izvršnog direktora jedne od najvećih IT kompanija na svetu, a sada je procenio da nema vremena ni da sedi u bordu direktora u Redmondu.

Kontroverzna ikona IT sveta saopštila je da "zbog velike zauzetosti napušta mesto u bordu i da ostavka odmah stupa na snagu".

"Kombinacija Klipersa, mog društvenog angažmana, mojih predavanja i naučnog rada zaista mi oduzima previše vremena. Jesen će biti krcata obavezama i moraću da balansiram između predavanja i početka NBA sezone", rekao je Balmer.

On je novog direktora Satju Nadelu pismom obavestio o ostavci, nekoliko meseci pre nego što bi mu istekao mandat u borbu, a analitičari procenjuju da će to Nadeli samo olakšati posao u misiji da drastično izmeni Microsoft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: