Tehnopolis

Ponedeljak, 04.02.2013.

12:01

Šamar za Apple u Brazilu – iphone na Androidu

Kompanija Apple definitivno neće imati pravo na korišćenje imena iPhone u Brazilu, jer je jedna lokalna kompanija registrovala to ime za svoj uređaj. Da stvar bude još gora po giganta – taj telefon pokreće Android.

Izvor: B92

Default images

Kompanija „Gradijente“ je u decembru 2012. saopštila da lansira novi uređaj, za čiju je registraciju podnela zahtev još 2000. godine, a odobrenje dobila osam godina kasnije.

Očekivalo se da će Apple preko svojih advokatskih timova odmah pokušati da zaustavi celu priču, ali će telefon čije je puno ime „Neo G iphone Gradient One Gc 500“ ipak nastaviti da se nesmetano prodaje.

Svi pokušaji Applea su propali, a zvaničnu odluku će brazilski Institut za intelektualnu svojinu biti objavljena u utorak u brazilskom službenom glasniku.

Amerikancima nije pomoglo ni to što Brazilci koriste malo „p“ u nazivu, pa su morali da se zadovolje samo time da su nakon pokušaja da zaštite ime „iPhone“ u četiri navrata (2006, 2007, 2010 i 2011), to uspeli na proizvodima za odeću i obuću.

Inače, na čekanju je još 11 zahteva Applea, ali će biti odbijeni svi koji imaju veze sa „mobilnim elektronskim uređajima“, javljaju lokalni mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: