Huawei besplatno oprema London

Kineska kompanija Huawei ponudila se da besplatno opremi sistem podzemne železnice u Londonu mobilnom mrežom. Projekat vredan oko 50 miliona funti bio bi poklon prethodnog domaćina Olimpijskih igara narednom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.02.2011.

13:38

Default images

"Naknadu" za ovaj poklon, Huawei bi dobijao kasnije, održavanjem postavljene opreme. Huawei će, ukoliko ova ponuda bude prihvaćena, instalirati mobilne predajnike u tunele podzemne železnice, kako bi njeni putnici mogli da obavljaju telefonske pozive.

Iz gradskog preduzeća zaduženog za saobraćaj u Londonu izjavili su da se razmatraju opcije opremanja mobilnom mrežom, ali nisu potvrdili da li je kompanija Huawei jedna od njih.

Međutim, iz britanske Konzervativne partije upozoravaju da bi takav potez doneo potencijalni bezbednosni rizik.

Konzervativac Patrik Merser upozorio je da je dokazano da je određeni procenat cyber napada dolazio iz Kine. "Ima li smisla angažovati kineski firmu za instaliranje osetljive mobilne mreže", rekao je on za Sunday Times.

Kompanija Huawei je jedan od najvećih snabdevača opreme za izgradnju mobilne telekomunikacione infrastrukture u svetu, a ispred nje nalazi se samo kompanija Ericsson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: