Samsung predstavio "najveći mobilni uređaj koji radi na Androidu"

Galaxy View dolazi s velikim ekranom dijagonale 18,4 inča i prvenstveno je namenjen ljubiteljima videa

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 01.11.2015.

08:37

Default images

Samsung je još početkom prošlog meseca na IFA sajmu u Berlinu najavio kako pripremaju tablet s velikom dijagonalom ekrana, a juče su i službeno predstavili Galaxy View koji se, s obzirom na veličinu, teško može nazvati mobilnim uređajem. Naime, Galaxy View dolazi s ekranom koji je veći i od većine ekrana prenosnih računara i težak je 2,65 kg tako da je teško da će se koristiti kao klasični tableti koje ljudi nose na putovanja, plaže itd. Ciljana grupa ovog uređaja, naravno, nisu takvi korisnici koji traže klasičan tablet, već ljubitelji videa i filmova koji će ga moći nositi po kući i na njegovom velikom ekranu uživati u videozapisima s YouTubea, filmovima i serijama sa streaming servisa, utakmicama i slično, a uz dodatnu tastaturu Galaxy View mogao bi poslužiti i kao zamena za (prenosni) računar.

Što se hardverskih opcija tiče, ovaj uređaj radi na 1.6 GHz osmojezgarnom procesoru, ima 2GB RAM-a i 32, odnosno 64GB memorije za čuvanje podataka (koja se dodatno može proširiti s microSD memorijskim karticama), a 5,700mAh baterija dostupna je za gledanje do osam sati videa. Dijagonala ekrana iznosi čak 18,4 inča uz Full HD rezoluciju, a u vrhu ekrana nalazi se 2.1 MP kamera za videorazgovore. Galaxy View radiće na Googleovom Androidu, ali ne na najnovijoj verziji Marshallow, već na starijem 5.1 Lollipopu i iz Samsunga kažu kako je ovo 'najveći mobilni uređaj koji radi na Androidu'. Kako bi, s obzirom na velike dimenzije i težinu, olakšali nošenje ovog tableta, Galaxy View dolazi s ručkom na zadnjoj strani i s postoljem koje omogućuje njegovo postavljanje u razne pozicije, u zavisnosti od toga hoće li se koristi za pregledavanje internet stranica ili za gledanje videa.

Iz Samsunga još nisu objavili informacije o ceni ovog uređaja i početku njegove prodaje, a kada se pojavi na tržištu, biće zanimljivo videti kakva će biti potražnja korisnika za ovim prilično neobičnim uređajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: