"Narukvica" koja vas slika i vrati se na ruku

Dron sa kamerom koji je spojen na vašu ruku zvuči prilično bizarno, ali nakon što pogledate video, ovaj mali gedžet izgleda zapravo prilično genijalno i poželjno.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

08:55

Default images

Nixie je koncept nosive kamere koja može poleteti s vaše ruke i pretvoriti se u drona koga kontrolišete daljinski. Nakon što uzleti fotografisaće vas i snimiti video i potom vam se vratiti.

Projekat je jedan od finalista koji se razvijaju za Intelovo takmičenje (Make it wearable) kome je cilj razvoj novih nosivih tehnologija. Ceo projekat je još u razvoju pa izgleda malo grubo, ali vođa tima Christof Kohstal na kraju želi da omogući da Nixie poleti na jedan jednostavan gest rukom.

Znaće gde se nalazite i nakon što obavi svoje, vratiće se na vaš zglob, poput pametnog foto bumeranga.

Naravno, autore čeka daleki put da dođu do uređaja koga je jednostavno koristiti, ali i koji će znati gde treba da se vrati, ako se nalazi među mnoštvom ljudi. No, kako su ušli među finaliste, dobili su 50.000 dolara i mentorstvo i tehničku pomoć (poput Intelovih Edison čipova), piše 24sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: