ASUS ZenFone 3 – telefon koji osvaja svet

U savremenom potrošačkom društvu, zasenjeni skupim marketing kampanjama i blještavim bilbordima, mnogi kvalitetni proizvodi nezasluženo ostaju neprimećeni od strane potencijalnih korisnika. Jedan od njih je i ASUS ZenFone 3 pametni telefon.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2016.

10:33

ASUS ZenFone 3 – telefon koji osvaja svet

Domaćoj publici je kompanija ASUS poznata kao tvorac vrhunskih laptop računara, monitora i komponenti za desktop računare, dok se o pametnim telefonima ovog tajvanskog proizvođača, iz gore navedenih razloga, relativno malo toga zna. Međutim, činjenica da ZenFone 3 svakim danom sve više dobija na popularnosti na svetskoj sceni govori da kompaniju ASUS treba shvatiti kao ozbiljnog igrača i na polju pametnih telefona.

Činjenica je da korisnici od svojih pametnih telefona očekuju vrhunsku kameru, dopadljiv izgled, napredne performanse, mnogo memorije... Još ako može i da ne košta kao premijum modeli drugih proizvođača… A da li je sve to uopšte moguće? Ako pitate kompaniju ASUS – jeste – jer su svojim najnovijim telefonom uspešno odgovorili na sve navedene izazove.

Iako o ukusima ne treba raspravljati, sigurni smo da će se ASUS ZenFone 3 dopasti najširem krugu korisnika oba pola. Prednja i zadnja strana telefona su izrađene od zaobljenog Gorilla stakla, otpornog na ogrebotine koje mogu nastati u toku svakodnevnog korišćenja, dok su bočne stranice izrađene od finog aluminijuma. Telefon odlično leži u ruci i vrlo je udoban za korišćenje. Prefinjen Zen dizajn, upotpunjen najfinijom završnom obradom, lako može da vas navede na pomisao da ASUS ZenFone 3 pripada uređajima iz najviše cenovne kategorije. Zapravo, ZenFone 3 pripada srednjem cenovnom razredu, a kada se ovoj činjenici pridruže i izvrsne performanse koje ovaj telefon postiže u radu, dolazi se do zaključka da je potpuno opravdano dobio nadimak „čudo od metala i stakla“. ASUS je ponovo, u svom stilu, napravio iskorak i prvi na tržište doneo telefon kojeg karakterišu premijum dizajn, odlična kamera, dobre performanse i pristupačna cena. Drugim rečima, ovo je telefon kakav je tržište priželjkivalo. Od ASUS telefona smo i očekivali dobre performanse, shodno dosadašnjem iskustvu sa njihovim uređajima, ali nas je pomalo iznenadilo to što je kamera ZenFone-a 3 apsolutno u rangu sa vodećim modelima najpoznatijih proizvođača telefona. ZenFone 3 je prvi telefon na svetu koji istovremeno poseduje tri tehnologije za automatsko fokusiranje. Zahvaljujući trostrukom sistemu za fokusiranje, ZenFone-u 3 je potrebno samo 0,03 sekunde da se fokusira i napravi fotografiju, čak i kada se subjekat u kadru kreće. Kamera ZenFone 3 telefona poseduje i tehnologiju za optičku stabilizaciju slike, koja eliminiše zamućenje koje nastaje usled podrhtavanja ruke i omogućava da sve što snimite kamerom bude kristalno čisto i jasno. Ovu karakteristiku nemaju ni gotovo dvostruko skuplji Google Pixel telefoni, pa nas je ZenFone još jednom prijatno iznenadio. U situacijama kada nema dovoljno svetla biće dobro da aktivirate „Low Light“ režim fotografisanja koji pomaže da slike budu bistrije, a tu je i „Super Resolution“ režim uz pomoć kojeg će snimljene fotografije imati rezoluciju od neverovatnih 64 megapiksela. Ovo je korisno ukoliko želite da odštampate fotografiju u zaista velikom formatu. Video zapis možete snimati u najsavremenijoj 4K rezoluciji i to uz elektronsku stabilizaciju slike, čime ZenFone 3 ponovo parira znatno skupljim telefonima.
Da li se i vama nekada desilo da nehotice ogrebete staklo kamere? Sa ASUS ZenFone-om 3 vam se to ne može dogoditi jer je kamera zaštićena specijalnim slojem od safira.

A sada ćemo vam otkriti tajnu kako se prave dobre selfi fotografije. U stvari, i nije baš neka tajna, a i vrlo je jednostavno. Sve što treba da uradite je da uključite takozvani „Beautification“ režim, a ZenFone 3 će automatski ukloniti sve nesavršenosti sa vašeg lica. U poverenju: momci, možda su zato devojke na Facebook-u i Instagram-u sve lepše i lepše? J

I šta još možete da poželite od kamere jednog telefona? Ništa! Možete samo da poželite dobro društvo i lepe trenutke, a ZenFone 3 će sve to svojom odličnom kamerom da pretvori u živopisne i drage uspomene.
Vredi napomenuti i da ZenFone 3 brine o vašim rukama za vreme hladnih zimskih dana. Pitate se kako? Tako što vas ne primorava da skidate rukavice da biste ga koristili, jer poseduje „Glove Mode“, to jest funkciju koja ekranu omogućava da registruje dodir vašeg prsta čak i kada na rukama imate rukavice.

Srce ASUS ZenFone 3 telefona predstavlja Qualcomm Snapdragon 625, 64-bitni procesor sa osam jezgara, zahvaljujući kojem sve operacije teku glatko. Snapdragon 625 čip troši i do 35% manje energije od svog prethodnika, pa je i trajanje baterije kod ZenFone-a 3 za današnje standarde iznad proseka.

Na posletku, da bi svi podaci u vašem telefonu bili bezbedni i dobro čuvani od zlih očiju, telefon zaključajte otiskom svog prsta. Za otključavanje će biti dovoljno samo da prislonite prst na predviđeno mesto, to jest na čitač otiska prsta i za delić sekunde ćete otključati svog mobilnog ljubimca.

Eto, a mislili smo da ASUS pravi samo dobre računare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: