Šta nam novo dolazi iz Nordeusa?

Kada bi igrači Top Eleven odlučili da osnuju državu, ona bi bila 13. najveća na svetu.

Tehnopolis

Izvor: pocketgamer.biz

Petak, 13.11.2015.

10:56

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Nije lako doći do 100 miliona registrovanih igrača. Da bi to postigao, Nordeus je tokom pet godina postepeno stvarao svetsku franšizu Top Eleven.

Od tima koji je činilo samo troje ljudi, kompanija je meteorskim uspehom stekla više od 170 i to u pet zemalja, a jedna od njenih kancelarija nalazi se u Londonu. O njoj je pisao sajt pocketgamer.biz čiji je novinar razgovarao sa Amanom Geijem, čovekom koji je na čelu londonskog studija.

Zašto je Nordeus stigao u London?

“Da bi ste razumeli zašto London, morate razumeti zašto Beograd”, rekao je Gei. “Tim je bio uspešan u Beogradu i želeli su da se prošire na ključno tržište koje im je bilo poznato, a koje takođe ima veliku bazu talenata za regrutaciju.

Jedna od opcija bila je i Berlin, ali se London isticao, jer smo želeli da pravimo igre koje su umetnička dela”.

Iako Gei krije šta studio planira u narednom periodu, jasno je da će fokus biti na sasvim drugačijem umetničkom dizajnu.

“Želimo da napravimo igru koja se može svrstati u vrhunsku umetnost. Inspiracija su nam igre za konzole i PC i želimo da napravimo nešto slično za mobilne telefone”, kaže on.

Jedan od ključnih razloga zbog kojih je Nordeus otvorio niz satelitskih studija izvan sedišta u Srbiji je taj što je mnogo lakše raditi u manjim timovima.

“Kada smo odlučili da idemo u London, bilo je neophodno da taj studio ima potpunu autonomiju”, kaže Gei.

“Trenutno imamo jedan produkcijski tim ovde i šest u Beogradu. Svaki tim ima oko 10 do 15 ljudi. Osamdeset odsto kompanije radi na novim igrama”

Nova igra na kojoj se radi u Londonu uopšte nije vezana za sport. Tim o igri odlučuje tako što svaki od članova predlaže ono što bi i sam želeo da vidi u mobilnoj igri. Iz Beograda ne dobijaju nikakve instrukcije.

Rezultat je igra koja treba da pomera granice umetnosti na mobilnim telefonima, pa su u crtačkom timu čak i umetnici koji su radili na “Batman: Arkham Knight”. U narednim mesecima kompanija bi trebalo da objavi nešto više o novom projektu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: