Kako sprečiti isušivanje kože usana zimi?

Ispucale usne česta su pojava zimi. Isušena koža usana neretko je vaoma bolna, te je potrebno više vremena i njege kako bi se oporavila. Kako biste to sprečili, donosimo vam nekoliko saveta uz koje će usne biti mekane i nežne tokom cele zime.

Izvor: B92

Nedelja, 14.12.2014.

16:00

Default images

Pijte vodu – Ispucale usne su rezultat dehidratacije. Zato pijte dovoljno tečnosti, do osam čaša dnevno, čak i zimi.

Koristite balzam – Balzam bi uvek trebalo da vam je pri ruci. Koristite ga kad god za to osetite potrebu.

Zaštitite usne šalom – Kad izlazite na hladnoću i vetar, usne obavezno zaštitite šalom.

Ne vlažite usne – Vlaženje usana dodatno će isušiti usne. Kako usne ne bi postale ispucale i grub, suzdržite se od oblizivanja.

Negujte usne pre spavanja – Usnama uveče priuštite što bogatiju negu. Masni balzami, bogate kreme ili vazelin nahraniće i hidrirati koužu tokom noći.

Vodite računa o SPF-u – Čak i zimi koži je potrebna zaštitta od štetnih sunčevih zraka. Stoga, izaberite balzam koji sadrži SPF kako biste sprečili isušivanje i tamnjenje kože usana.

Koristite hidratantne karmine – Zimi izbegavajte mat karmine jer mogu lako da isuše usne. Odlučite se za karmine sa hidrirajućim svojstvima koji će usnama dati neodoljiv sjaj, i ujedno ih negovati.

izvor i foto: ljepota; african_fi/sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: