RF: Mari favorit za Vimbldon, Rafa i Novak u odličnoj formi

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da mu neće biti lako na Vimbldonu pošto veruje da su glavni protivnici Endi Mari, Rafael Nadal i Novak Đoković u dobroj formi.

Izvor: SM

Subota, 01.07.2017.

20:33

RF: Mari favorit za Vimbldon, Rafa i Novak u odličnoj formi
Getty Images

"Ako je blizu 100 odsto fizičke forme, vidim Marija kao jednog od favorita za osvajanje turnira. Prosto je tako", rekao je sedmostruki šampion Vimbldona o Mariju, svetskom teniseru broj jedan koji ima problema s kukom.

Federer je izrazio uverenje da će se Mari oporaviti do početka turnira i dodao da su i Đoković i Nadal u odličnoj formi.

"Đoković se vraća osvajanjem Istborna, Nadal je u sjajnoj formi posle sezone šljake, a rani poraz Marija u Kvinsu ne mora ništa da znači. On je jedan od najboljih tenisera u prvoj nedelji Vimbldona i za njega ne brinem. On u drugoj nedelji može lako do forme. Ako je Mari 100 posto fizički pripremljen, on je prvi favorit za osvajanje Vimbldona, isto važi za Novaka i Rafu. Svako ima neku svoju priču trenutno, a svi su jednaki kada izađu na teren", smatra Švajcarac.

Federer smatra da i pord Rafe, Novaka i Marija ima još kandiodata za osvajanje Vimbldona.

"Marin Čilić i Sten Vavrinka su osvajali gren slem turnire i ranije, a tu su i Raonić, Nišikori, Tim, Dimitrov, Kirjos i Aleksander Zverev, koji su u dobroj poziciji i mogu da doguraju daleko", zaključio je Federer.

Švajcarski teniser, nosilac rekordnih 18 grend slem titula, rekao je i da ne žali što ove godine nije učestvovao na Rolan Garosu u Parizu u želji da se bolje pripremi za druga takmičenja.

"Ne želim da budem prepušten na milost i nemilost protivnika. Želim da budem agresivniji i brži", naveo je Federer, trenutno sedmostruki osvajač Vimbldona.

Peti teniser sveta u prvom kolu igra protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Vimbldon počinje 3. i trajaće do 16. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: