Gorecka se sastao sa predstavnicima Barse

Nemački reprezentativac Leon Gorecka sastao se sa predstavnicima Barselone tokom reprezentativne pauze.

Izvor: AK

Petak, 24.11.2017.

15:25

Gorecka se sastao sa predstavnicima Barse
Foto: Getty images

Krilnom napadaču na leto ističe ugovor sa Šalkeom pa je počeo da bira novu sredinu.

Spekuliše se da ga pre svih želi minhenski Bajern, od ranije se spekuliše o Juventusu, Milanu i Arsenalu, ali je trenutno najkonkretnija Barselona.

Zbog toga nije isključeno da bi Šalke ipak mogao nešto da zaradi prodajom Gorecke u januaru ekipi koja želi da nadmaši konkurenciju. Gorecka ima 22 godine, ponikao je u Bohumu gde je prvo privukao pažnju Borusije Dortmund kao tinejdžer, ali je ipak 2013. prešao u Šalke.

On je prototip savremenog "box-to-box" veziste koga odlikuju snaga, tehnika, šut i pregled igre, a španski fudbaler Koke ga je uporedio sa Ivanom Rakitićem.

"Ivan se dobro pozicionira, ima sjajan osećaj za pas i šut, dobar je u defanzivi, mnogo se žrtvuje za tim. Mogu isto reći za Gorecku, koji je uz to snažniji i bolji u skok igri. Jak adut su mu i šutevi sa distance, oni su retki u Španiji, ali ne i u Nemačkoj, pa često to radi. Iako je mlad, već je jedan od nosilaca igre Šalkea. Traži loptu bez straha, ima dosta samopouzdanja, koje je stekao i u reprezentaciji Nemačke. Odgovoran je dečko, miran, pun poštovanja, a ostao je na zemlji i kad je postao reprezentativac", rekao je bivši defanzivac Sevilje.

Postigao je 23 gola na 164 utakmice u klupskoj karijeri, dok je za Nemačku debitovao 2014. i na 12 nastupa postigao šest golova.

Nije igrao za Elf tokom reprezentativne pauze zbog povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: