SL: Srbija potopila i Japan, čeka SAD i Rusiju

Vaterpolisti Srbije demonstrirali su silu i protiv nejakog Japana te sa 19:10 se plasirali u polufinale finalnog turnira Svetske lige u Rusiji.

Izvor: AK

Petak, 23.06.2017.

17:30

SL: Srbija potopila i Japan, čeka SAD i Rusiju
Foto: Getty images

"Delfini" su meč rešili u drugom periodu koji su dobili 6:0 za impresicnih 10:1 na poluvremenu meča u gradu Ruza.

Tim Dejana Savića je "povukao ručnu" u drugom poluvremenu, štedeli su srpski vaterpolisti snagu za završnicu turnira, što "samuraji" koriste i sa šest golova u poslednjem kvartalu uspevaju da izbegnu debakl.

Srbija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između domaćina Rusije i Sjedinjenih Američkih Država koji se sastaju od 20 časova.

Prva selekcija koja se plasirala u polufinale je Italija, koja je bez većih problema savladala Australiju 13:5. "Azuri" čekaju rasplet duela između Hrvatske i Kazahstana (18:40).

Srbija je četvorostruki uzastopni osvajač Svetske lige, bori se za svoju 11 titulu u takmičenju, a 13. medalju. Za 32 minuta 29 pogodaka, a moglo je da ih bude još više. Nije loše da se kaže da su igrači pre podne odradili žestok plivački trening, proveli u autobusu dva sata, a zatim izašli na megdan ekipi koja kvalitetom nije dorasla ali napadaju kao osice.

Poučeni iskustvom sa Olimpijskih igara gde smo se dve četvrtine mučili, naši vaterpolisti su od početka zaigrali maksimalno angažovano i na poluvremenu je bilo 10:1.

Japanci potpuno nemoćni, uvučeni u srpski sistem igre gde je njihiva fizička inferiornost bila lak plen za protivnika.

Posle velikog odmora osetio se umor Savićevih igrača. Rasplivali su se vaterpolisti Japana, naterali Filipovića i drugove na nove napore. Golovi su se ređali kao na traci.

Uživali su gledaoci u atipičnom vaterpolu, šutevima iz daljine i lepim akcijama. Imali su i igrači Japana uspešne delove igre pa je drugo poluvreme bilo zaista lepo za gledanje.

Srpska prednost je nekoliko puta bila i deset golova. Braća Pijetlović su odmah posle meča zaboravili Japan ali ih je obradovala vest da je sutra pre podne slobodno.

"Rutinska pobeda. Traže više plivanja, uvek imaju dodavanja u liniji. Ne mogu fizički da na pariraju. Odradili smo težak trening pre podne i ovakav umor smo očekivali. Ostaje nam da se odmorimo za polufinale i da do kraja turnira odigramo što bolje. Nama rezultat nije u prvom planu već samo jaki treninzi i uigravanje. Biće sigurno bolje u naredna dva dana. Amerikance smo lagano pobedili, Rusi se dižu i postaju ozbiljan protivnik. Imamo ovde odlične uslove i pripreme i utakmice idu po planu", rekao je Gojko.

"Prve dve četvrtine smo odigrali dobri sećajući se Olimpijskih igara. Kada j sve bilo rešeno posle 10:1 malo smo se opustili jer je i amor učinio svoje a stiže nam i teška polufinalna utakmica. Ona će biti fizički teška i to treba izdržati pa smo možda i namerno usporili ritam. Nisam očekivao da na turniru ovako dobro igramo. Mislio sam da ćemo malo da padnemo u igri posle svih ovih godina, Dovoljno se poznajemo i možemo da igramo slabije ali i da pobedjujemo. Voleo bih da Rusi uzmu medalju bilo bi to dobro za naš sport ali naravno ne preko nas", dodao je Duško.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: