Ferstapen dominirao pa se zakucao u zid u Bakuu

Vozač Red Bula Maks Ferstapen dominirao je tokom prva dva zvanična treninga za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu.

Izvor: AK

Petak, 23.06.2017.

14:44

Ferstapen dominirao pa se zakucao u zid u Bakuu
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Holanđanin je u prvom treningu najbrži krug obišao za 1:44,410 minuta, dok je na drugom vozio 1:32,362.

Skoro savršen dan mladi vozač je pokvario u finišu drugog treninga jer je zakucao svoj Red Bul u zaštitni zid na ulicama Bakua, te napravio veliki posao za svoje inženjere pred kvalifikacije u subotu.

Osim Ferstapena udes su imali još Meksikanac Serhio Peres i Britanac Džoljon Palmer, nekoliko vozača je proklizavalo sa staze, Fetel se okrenuo, dok je Honda opet mučila Fernanda Alonsa u Meklarenu. U prvom delu dana najbolje ga je pratio timski kolega Danijel Rikardo (1:44,880), dok je treći bio Sebastijan Fetel u Ferariju.

Na drugom treningu posle njega je najbrži bio Valteri Botas u Mercedesu sa 0,1 sekundi zaostatka, dok je treće vreme ostvario Rikardo.

Tokom celog dana u petak se mučio Luis Hamilton, bio je peti na prvom, a tek deseti na drugom treningu. Nije blistao ni lider šampionata Fetel, jer je na drugom treningu zabeležio tek peto vreme, iza timskog kolege Kimija Raikonena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: