EL: Za koga da navijaju Zvezdaši?

Košarkaši Galatasaraja dočekuju Laboral Kuču u osmom kolu D grupe Evrolige.

Izvor: SO

Petak, 05.12.2014.

12:05

Default images

Obe ekipe imaju skor 3-4, bore se za plasman u Top 16 fazu, a u prvom meču u Vitoriji domaćin je slavio 91:90.

Ovaj meč sa pažnjom će pratiti i navijači Crvene zvezde, pošto su i Galatasaraj i Kuča direktni konkurenti crveno-belima za prolaz dalje.

Crveno-beli imaju pobedu više i bolji međusobni skor od Galatasaraja, ali čini se da će navijači Zvezde ipak navijati za klub iz Vitorije. Razlog – turski tim u sledećem kolu gostuje Neptunasu, a zatim čeka Olimpijakos koji je skoro siguran na prvom mestu.

Sa druge strane, Zvezda je Kuču u Vitoriji dobila sa 20 poena razlike, a i Baskijci u devetoj rundi imaju težeg protivnika – Valensiju kod kuće. U poslednjem kolu Kuča gostuje u Beogradu.

“Istanbul je teško gostovanje jer navijači stvaraju veliki pritisak, ali mislim da ćemo imati šansu ako budemo odigrali ozbiljno. Arojo kontroliše tempo meča i njega moramo posebno da čuvamo, ali Galatasaraj je kompletan tim“, rekao je bek Kuče Fabijen Kozer.

Kada je reč o preostaloj utakmici između Olimpijakosa i Neptunasa, jasno je da će navijači Zvezde biti uz Pirejce koji su praktično već prvi, a ne za Litvance koji imaju skor 3-4.

U svakom slučaju, rano je za ozbiljne kalkulacije jer je situacija u D grupi prilično zamršena i svašta može da se desi.

Grupa D, osmo kolo:
20.15 Galatasaraj – Laboral Kuča
20.45 Olimpijakos – Neptunas
21.00 Valensija – Crvena zvezda

Tabela:
1. Olimpijakos 6-1
2. Crvena zvezda 4-3
3. Laboral Kuča 3-4
4. Galatasaraj 3-4
5. Neptunas 3-4
6. Valensija 2-5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: