Epski poraz Reala na Anoeti

Fudbaleri Real Sosijedada savladali su Real Madrid prvi put od 2003. godine, posle fenomenalnog preokreta u poslednjih sat vremena meča – 4:2 (2:2).

Izvor:

Nedelja, 31.08.2014.

23:55

Default images

Šampion Evrope je snažno ušao u meč, bez Kristijana Ronalda, pa je Serhio Ramos u petom minutu pogodio za 1:0, da bi Garet Bejl duplirao prednost već u 11. minutu.

Međuti, domaći su se vratili golovima Injiga Martinesa i Surutuse u samom finišu prvog poluvremena, da bi Surutusa posle dvadeset minuta igre u nastavku doneo potpuni preokret svojoj ekipi.

I kada se očekivao odgovor Real Madrida usledio je novi šok za goste iz Madrida, jer je rezervista Karlos Vela krunisao fenomenalan preokret svog tima u drugom kolu Primere.

Tada, pre 11 sezona, Real je takođe primio četiri gola, ali dao jedan, dok je strelac jednog od golova za Baskijce bio Šabi Alonso. Takođe, Real je prvi put posle osam godina, i meča sa Seviljom, poražen posle prednosti od dva gola.

U ovom terminu odigran je i meč u La Korunji, gde je domaća ekipa uspela da stigne do boda golom Kuenke sa penala u poslednjim trenucima meča. Prethodno je Rodriges doneo svom timu prednost, ali su gosti stigli do preokreta preko Alberta Buena.

U prvom meču dana. Barselona je tek u samom finišu uspela da stigne do sva tri boda, golom debitanta.
Beta/AP Photo/Jose Ignacio Unanue
Madriđani su sjajno otvorili meč, preuzeli su kontrolu, sabili domaće u sopstevenu trećinu, da bi Serhio Ramos pogodio mrežu posle pet minuta igra. Kros je sjajno izveo korner na prvu stativu, a reprezentativac Španije bio najbolji u skoku i poslao loptu u dalji ugao. Nastavila je ekipa Karla Ančelotija sa napadima, a samo u nekoliko uvodnih napada moglo je da bude i 3:0.

Nastavio je Real ka tom cilju, kada je Garet Bejl fenomenalnim driblingom, 'sa malog fudbala', prevario čuvara i lako poslao loptu u mrežu. NI tada Madriđani nisu spustali 'gas', ali su domaći uspeli da izdrže nalet i povrate kontrolu, iako su Bejl, Rodriges i Benzema mogli odavno da reše susret.

Baskijci su tek u poslednjih deset minuta zaigrali opušetnije, a veliki preokret najavio je Indigo Martines, deset minuta pre odlazak na odmor. Šabi Prijeto je izveo korner na rogalj peterca, lopta je prebačena na drugu stativu, odakle je Martines lako šalje u praznu mrežu.
Beta/AP Photo/Jose Ignacio Unanue
Dobili su domaći krila posle postignutog pogotka, da bi povratak kompletirao Surutusa, samo šest minuta kasnije. De la Bela je sustigao dugu loptu skoro kod korner zastavice i poslao sjajan centaršut u visini penala – gde naleće momak rođen u San Sebastijanu i zakucava je u gol.

Pokušao je Real da povrati kontrolu na startu drugog dela igre, ali mu to nije polazilo za nogom. Sosijedad je nastavio da igra agresivno, neutrališući individualni kvalitet gostiju čestim udvajanjima, da bi prava 'ludnica' na stadionu nastala u dvadesetom minutu drugog poluvremena.

Šabi Prijeto je lepo kombinovao sa Kanlesom, 'detetom' Reala, kod desne aut linije, da bi nekadašnji igrač Valensije spoljnom 'izabacio' saigrača u šesnesterac. Usledio je oštar centaršut po zemlji u petarac, a Surutusa je ponovo brži od odbrane gostiju za neverovatnih 3:2.

'Galaktiokosi' se do kraja meča nisu oporavili od šoka, iako su opet uspeli da iskreiraju nekoliko prilikam da bi fenomenalno veče za sve u San Sebastijanu krunisao Karlos Vela.

Meksikanac je ušao sa klupe u drugom delu meča i u 75. minutu bio najsnalažljiviji u petercu gostiju. Prijeto je ponovo maestralno izveo korner, Vela se zavukao u petercu, primio loptu (ramenom, iako su Madriđani tražili penal) i zakucao loptu pod prečku za potvrdu veliko preokreta i trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: