Karadžić: Izbori, pa selektor

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da će odluka o novom selektoru sačekati odluku Skupštine od novom rukovodstvu Saveza.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Četvrtak, 21.11.2013.

08:26

Default images

Siniša Mihajlović je posle revijalnog meča sa "Novinarima" u utorak napustio mesto selektora, a Karadžić ističe da nema potrebe da se žuri sa izborom novog.

"Kvalifikacije za EP počinju u septembru pa zbog toga nećemo ni žuriti sa izborom. Pre toga ćemo na Skupštini da vidimo koje će rukovodstvo odlučivati o izboru selektora", rekao je Karadžić.

Odmah sa povlačenjem Mihajlovića počele su spekulacije u njegovom potencijalnom nasledniku, osmom selektoru Srbije u poslednjih osam godina, ali Karadžić ne želi da priča o imenima.

"Nema razloga za žurbu. Samim tim nema potrebe za licitacijama, kandidovanjem i samokandidovanjem raznih ličnosti. Pitanje novog stratega reprezentacije neće biti uskoro na dnevnom redu, imamo mnogo drugih pitanja koje moramo da rešimo. Pogotovo što bi neki brzi izbor selektora tražio i nove, ne tako male finansijske izdatke", istakao je predsednik FSS za "Večernje novosti".

Iako se Srbija nije plasirala na Mundijal 2014, Karadžić ističe da je Mihajlović ispunio želje FSS-a, pa je zbog toga želeo da on ostane na kormilu nacionalnog tima.

"On je ostao dosledan svom ranije izrečenom stavu da će otići ukoliko se reprezentacije ne kvalifikuje na SP. Žao je i nama što ne nastavljamo saradnju, želeli smo da Mihajlović ostane selektor, jer je ostvario plan FSS. Kada je postao selektor, imali smo tri-četiri ozbiljna, prepoznatljiva igrača u reprezentaciji. Danas ih imamo 30! Stvoren je tim za poštovanje, napravljen je veliki pomak i na to možemo da budemo ponosni. Siniša je pokazao svoje vrednosti kao selektor, želimo mu sve najbolje na mestu trenera Sampdorije", rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: