Vaterpolisti: "Imali smo srce!"

Srpski vaterpolisti nisu mogli da nađu reči kojima bi opisali kako se osećaju posle fantastične pobede nad Mađarskom u polufinalu Svetskog prvenstva u Šangaju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 28.07.2011.

14:10

Default images

’Delfini’ su pred kraj treće četvrtine gubili sa 12:8, ali je potom usledio preokret, koji je kompletiran trijumfom sa 15:14 posle produžetaka.

"Nismo bili bolji od Mađara ali smo imali nešto što oni nisu. To je srce. To je zajedništvo ekipe koja se nikad ne predaje. Bili smo blizu neuspeha, ali nismo odustajali sve nam se vratilo. Bodrili smo se, verovali u sebe kada mnogi nisu i rezultat je tu. To nema niko. Mađarska je velika ekipa, dali su nam sedam golova u četvrtini, ali nisu dobili meč. To govori o našoj snazi“, rekao je Filip Filipović.

Andrija Prlainović je odigrao sjajan meč kada se lomilo.

"Teška utakmica. Imali su Mađari sve i mislim da je ovo prvi put da jedna ekipa postigne sedam golova u jednoj četrvtini i ne dobije meč. Nije lako kada ste stalno u minusu tri gola, ali smo uspeli da nadiknadimo na pravi način i da se nađemo u finalu“, rekao je Prlainović.

Sa Prlainovićem su se složili i Živko Gocić i kapiten Vanja Udovičić.
Beta
"Sve je ovo velika škola za nas. Moramo uvek da budemo ovako složni i kada ne ide. Nismo na prvenstvu još odigrali pravu utakmicu. Nije lako igrati tri turnira u mesec dana i to na najvišem nivou. Možemo samo ako imamo pravi pristup, prijateljstvo, ali i sportske sreće.U tri četvrtine nas nije bilo toliko koliko smo želeli. Ali, ovo je sport, morate da verujete u sebe, ekipu, stručni štab. I kada loše odigrate i dobijete utakmicu onda ste stvarno jaki. Ostaje još jedna utakmica“, rekao je Udovičić.

Duško Pijetlović istakao je da je presudno to što je Mađarima nestalo motiva u odlučujućim trenucima.

"Dokaz da smo stasali za velike utakmice. Počeli smo loše, kao da smo bili bez želje. Kada smo shvatili da će možda da nas ponize shvatili smo da ne smemo da budemo prepotentni. Stizali smo, a kada smo došli na dva gola popustili su u motivu i to je presudilo kao i naša želja da dobijemo“, naglasio je Pijetlović.

Selektor Dejan Udovičić je teško nalazio reči posle plasmana u finale, kojim je naš tim došao do prilike da brani titulu osvojenu pre dve godine u Rimu.

"Čestitam ekipi. Stvarno su se vratili iz nemoguće situacije. Pobedili smo ih na gol više, a ne na gol manje. Primili smo sedam golova u četvrtini, vratili smo se u poslednjih osam minuta. Nismo ličili na sebe. Hteli da iz jednog napada damo četiri gola, a kada smo shvatili da možemo da stignemo rekli smo gol po gol“, rekao je Udovičić, „Mađari su fizički najbolje pripremljena ekipa. Kemenj je znao da ide na nas, pripremaose 40 dana. Ima vremena za analizu, možda smo previše žurili, a kada smo shvatili da možemo mirno da ih stignemo uspeli smo. Verovali smo svi, bodrili smo se i to je to što ima ta ekipa. Imali smo tri cilja u 40 dana. Svi bi tražili opravdanje psihološki, fizički, ali ovaa ekipa nije tražila opravdanje“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: