EP: Košarkašice ubedljive u Rumi

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila Rumuniju 87:52 u 2.kolu kvalifikacija za EP.Naredni protivnik selekcija Letonije.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 18.08.2010.

09:57

Default images

Ženska seniorska reprezentacija slavila je ubedljivu pobedu u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Poljskoj. Pred punim tribinama dvorane u Rumi, izabranice Miodraga Veskovića savladale su Rumuniju sa 87:52.

Sledeći rival našeg tima, u petak u Rumi od 20,30 časova je selekcija Letonije koja je u drugom kolu izgubila od Izraela (66:71).

Već u prvim minutima meča bilo je jasno da su ko[arka[ice Srbije zaboravile startni poraz od Izraela. Odbrana je bila čvrsta, nizali su se kontranapadi i već u trećem minutu Srbija je vodila 11:0. Ispostavilo se, već tada da je put ka pobedi bio otvoren. Selektor Vesković je visok ritam održavao čestim izmenama.

Miodrag Vesković, selektor Srbije , posle utakmice je čestitao izabranicama na pobedi i dodao:

"Zadovoljan sam utakmicom i pobedom. U jednom delu pokazali da možemo da igramo dobro. Međutim, prerano smo počeli da slavimo. Moramo biti izuzetno koncetrnisani, moramo poštovati sve ono što radimo na treninzima. Devojke su to sada većim delom ispoštovale i ja im čestitam na tome. Sada moramo da zaboravimo na ovu pobedu i da se okrenemo sledećoj utakmici, jer je ona najvažnija za nas."

Vesković je posebno skrenuo pažnju na ambijent u Rumi, i dodao da su se njegove izabranice dobrom partijom odužile publici u Rumi na sjajnoj podršci: "Ovo je izuzetan ambijent za žensku košarku, gde se retko viđa ovoliko publike sa energijom koja se sa tribina prenela na parket i zaista nam je pomogla da u iscrpnom ritmu odigramo veći deo meča."

Srbija - Rumunija 87:52 (23:16, 24:12, 21:5, 19:19)

Srbija: Vukoje 2, Pešović 6, Gobeljić, Škorić 2, Karakašević, Milovanović 14 (5 sk, 4 as, 4 ul), Knežević 16 (6 sk), Matić 12 (9 sk), Beljanski 3, Dabović 8, J. Maksimović 22 (9 sk), Đurić 2.

Rumunija: Pop 5, Mandače 2, Uiui 5, Parau, Mesaroš 2, Pavel 10, Diakona 5, Paskalu 5, Rus, Kiokan 4, Stonesku 10, Marginean 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: