LŠ: Partizan nosi 3:1 u Jerevan

Fudbaleri Partizana pobedili su jermenski Pjunik sa 3:1, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

21:30

Default images

Golove za ’crno-bele’ na otvaranju nove sezone postigli su Tomić, Moreira i Kleo, dok je jedini strelac za goste iz Jermenije bio Jedigarijan.

Partizan je pred nešto više od 10 hiljada gledalaca na svom terenu mogao da slavi i ubedljiviju pobedu, ali bi i ovih 3:1 trebalo da bude dovoljno pred revanš meč koji je na programu za sedam dana u Jerevanu.

Prvih 15-ak minuta utakmice na stadionu Partizana proteklo je u otvorenoj igri, i pravo je čudo da već u tom periodu nije bilo golova, pre svega u mreži Jermenaca. Prvu veliku priliku na utakmici imao je Almami Moreira koji je ipak iz odlične situacije šutirao veoma loše pored gola.

Gosti iz Jerevana uzvratili su u nekoliko navrata preko polu-kontri i kontri, a na isteku 12. minuta Partizan je imao još jednu stoprocentnu priliku. Nemanja Tomić ušao je neometan u kazneni prostor sa desne strane i uputio oštar centaršut na drugu stativu iako je možda mogao i da šutira, ali tamo je loše odreagovao Kleo i ostalo je 0:0.

I u nastavku prvog dela Partizan je bio znatno bolji tim od šampiona Jermenije, ali nikako nije mogao do vodećeg gola koji bi, čini se, znatno olakšao posao. U 16. minutu Kleo nije ispratio odličnu zamisao Krstajića posle slobodnog udarca, a u 21. minutu reprezentativac Petrović je posle kornera praktično skinuo sa glave loptu Kleu, pa je ostalo 0:0.
Beta
I, posle nekoliko odličnih šansi, vođstvo je napokon stiglo u 29. minutu. Moreira je iznudio faul iskosa sa desne strane sa oko 25 metara, Nemanja Tomić je šutirao, lopta je zakačila nekoga u živom zidu i završila pod prečkom Pjunikovog gola.

Ipak, već u sledećem napadu usledio je hladan tuš za navijače na stadionu Partizana. Gosti iz Jermenije kombinovali su na ivici kaznenog prostora Partizana, lopta je na kraju stigla na desnu stranu do Jedigarijana koji je strahovito šutirao i savladao Radišu Ilića za 1:1.

U narednih 15 minuta ’crno-beli’ su imali još nekoliko poluprilika, i do novog vođstva su stigli u prvavom trenutku, u poslednjem minutu prvog poluvremena. Mladen Krstajić poslao je odličnu loptu kroz sredinu za Moreiru, Portugalac je primio na ivici šesnaesterca i lob udarcem savladao golmana Leška za 2:1. Scenario posle prvog gola Partizana umalo je ponovoljen i posle drugog. Pjunik je izveo brzu akciju odmah nakon primljenog gola, ali je veoma dobar udarac Gazarijana sa 16 metara Radiša Ilić nekako izbacio u korner.

Drugo poluvreme počelo je u nešto slabijem ritmu, a trener Partizana Aleksandar Stanojević prvu izmenu napravio je u 56. minutu. Mladog Šćepovića zamenio je povratnik Miloš Bogunović.
Beta
Upravo je Bogunović bio i najzaslužniji za treći gol Partizana na utakmici. U 60. minutu on je odličnom loptom pronašao Klea u kaznenom prostoru, a Brazilac je samo prebacio golmana gostiju za 3:1. Mogao je Kleo vrlo lako već u sledećem minutu da postigne još jedan gol, ali je slabo šutirao iz veoma dobre situacije.

Posle trećeg gola Partizan je zaigrao znatno opuštenije i znatno bolje. Ređali su se opasni napadi Partizana, a u 63. minutu sudija je propustio priliku da dosudi penal za Partizan. Saša Ilić zahvatio je loptu levom nogom posle centaršuta Tomića sa desne strane, njegov pokušaj rukom je zaustavio jedan defanzivac gostiju, ali su ’crno-beli’ ostali bez najstrože kazne.

Drugu izmenu Stanojević je napravio čini se u pravim trenutku, jer su opasni napadi Partizana bili sve ređi. U 75. minutu umesto Almamija Moreire na teren je ušao Aleksandar Davidov.

Tri minuta kasnije Partizan je imao novu veliku priliku. Na isteku 78. minuta Saša Ilić je odlično zahvatio loptu iskosa sa leve strane, poslao dijagonalu, ali je golman Leškov sjajnom paradom izbacio u korner. Posle tog udarca iz ugla ponovo je Partizan imao dobru priliku, ali je pokušaj Krstajića završio za malo pored gola.

Partizan je i u poslednjih desetak minuta bio znatno bolji tim, lopta je konstantno bila na polovini Jermenaca, ali ’crno-belima’ je očigledno po veoma teškom i sparnom vremenu ponestalo svežine, i do kraja nisu uspeli da postignu još neki gol.

Revanš u Jerevanu igra se sledeće srede, a Partizan bi po svemu prikazanom ipak rutinski trebalo da prođe u narednu rundu.

Partizan: Ilić Radiša, Stevanović, Jovanović Marko, Krstajić, Lazevski, Petrović, Tomić, Ilić Saša, Moreira, Šćepović, Cleo. Klupa: Radosavljević, Kizito, Stanković, Jovanović Branislav, Davidov, Mijić, Bogunović.
Pjunik: Leško, Hovsepijan, Minasijan Vahan, Juspašijan, Adedeji Adejinka, Jedigarijan, Manojan, Mkrtčijan, Gazarijan, Markos, Goarijan. Klupa: Hovhanisijan Edvard, Manasijan Mihram, Hovhanisijan Kamo, Barsegijan, Manučarijan, Hardijan, Malakijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: