Metalac osvojio prvu titulu

Kuglaši Metalca osvojili su Kup Srbije pobedivši u finalu u Novom Sadu somborski Polet i doneli prvu titulu u Gornji Milanovac.

Izvor: LB

Ponedeljak, 10.05.2010.

17:47

Default images

Klub koji je osnovan 1972. i do 1994. igrao pod imenom Takovo, ove godine je osvojio i četvrto mesto u Super ligi Srbije, a Uroš Jagličić se okitio titulom seniorskog pojedinačnog vicešampiona Srbije."Četiri puta smo bili držani vicešampioni - 2002, 2003, 2004. i 2005. i imamo i pet trećih mesta u ligi, ali ovo je, ipak, najveći uspeh", rekao je trener Metalca i Miloš Ponjavić.

"Ove godine je u kupu igralo 98 ekipa, bio je veoma uzbudljiv i neizvestan i nije bilo lako osvojiti titulu. Imamo i četiri ekipne omladinske državne titule jer vodimo računa da iz naše škole uzimamo igrače za prvu ekipu. Mislim da smo jedan od najvećih izvoznika mladih kuglaša u Srbiji. Kako kojeg igrača napravimo on ode na studije i ne uđe u seniorsku ekipu", istakao je Ponjavić, koji je i selektor seniorske reprezentacije Srbije koja je lane u Nemačkoj postala šampion sveta.

Najveći teret u Super ligi Srbije poneli su Uroš Jagličić, Miloš Paunović i Milovan Pantić koji su odigrali sve mečeve. Jedan deo sezone ekipa je bila bez Jovice Krstića, koji se povredio i to je malo poremetilo tim u kome su bili i Zoran Golubović, Miloš Radojičić, Stefan Vučković, Milojko Solujić i Miloš Ponjavić koji je poslednjih osam godina i sekretar kluba.
BSS
"U ligi smo izgubili nekoliko mečeva sa visokim rezultatima i to kao gosti. Nedostajalo je malo sportske sreće, jer objektivno, morali smo da budemo treći. Sada nas očekuje učešće u Kupu NBC federacije u kome igraju pobednici nacionalih kup takmičenja i osvajači trećih mesta u nacionalnim ligama. Igraće se u oktobru u Splitu na Gripama i očekuje se učešće 42 ekipe što čini ovo takmičenje napornijim i neizvesnijim u odnosu na druga dva kupa – Svetski kup i Evropski kup", smatra Miloš Ponjavić.

"Imamo bogato međunarodno iskustvo, tri puta smo igrali u Ligi šampiona, a u Segedinu 2003. izgubili smo meč za devet čunjeva od Bamberga i nismo ušli u plej-of. Oborili smo u discplini 200 hitaca, koja je potom ugašena, 5.889 čunjeva što je četvrti rezultat svih vremena u ovom takmičenju. U Evropskom kupu smo 2003. bili drugi i to je još uvek najveći uspeh srpskog muškog kuglanja u ovom rangu. Dva puta smo u ovom takmičenju bili četvrti i jednom peti", dodao je Ponjavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: