Vengeru budžet na leto 45 miliona

Menadžer Arsenala Arsen Venger ovoga leta imaće na raspolaganju 45 miliona funti za dovođenje novih igrača, navodi analiza veb-portala Goal.

Izvor: AY

Sreda, 14.04.2010.

12:55

Default images

Nezavisna analiza finansijske situacije londonskog kluba navodi da će Venger biti među najbogatijim menadžerima u Engleskoj kada su u pitanju transferi. Klub je trenutno na putu da prevaziđe rekordni promet iz maja 2009, zbog većeg profita od direktnog fudbalskog poslovanja, ali i zbog razvoja projekta Hajberi skvera.

Uprkos lošoj finansijskoj klimi, delovi zemljišta koje se nalazi u posedu Arsenala lako nalaze kupce, tako da klub očekuje minimalnu zaradu od 30 do 40 miliona funti od prodaje poseda. Dobra vest za "tobdžije" je to što će Venger ovog leta imati više novca za dovođenje pojačanja nego proteklih godina.

"Prognoze zasnovane na polugodišnjim rezultatima su veoma zdrave, klub dobro zarađuje na čistom fudbalskom poslovanju. Prošle godine fond za prelazni rok bio je katastrofa, ali to sada uopšte nije slučaj", izvor iz Arsenala rekao je za Goal.

Izvor je dodao i da se očekuje da Venger ima najmanje 30 miliona na raspolaganju, ali ta suma bi mogla da dostigne i 45 miliona funti.

Arsenal se trenutno nalazi na trećem mestu u Premijer ligi sa 71 bodom, i ima šest bodova i meč manje od vodećeg Čelsija. U Ligi šampiona eliminisan je u četvrtfinalu od Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: