Orlovi: Tošić dvostruki strelac

Prošlu fudbalsku nedelju od srpskih fudbalera koji igraju u Evropi obeležio je Zoran Tošić koji je bio dvostruki strelac u dresu Kelna.

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2010.

22:32

Default images

Mateja Kežman postigao je svoji prvi gol u dresu PSŽ-a, a Nemanja Vidić je odigrao svih 90 minuta u meču Junajteda sa Bolton. Dejan Stanković je igrao do 60. minuta u porazu Intera od Rome (2:1) u derbiju Serije A. ALeksandar Luković igrao je Udineze, a Nikola Žigić je dobio dva žuta kartona u prvom poluvremenu susreta u kome je Valensija poražena od Saragose sa 3:0.

U derbiju Serije A, Roma je dodatno zakomplikovala trku za titulu, savladavši u Rimu Inter sa 2:1. Dejan Stanković je igrao nepunih sat vremena, kada je umesto njega u igru ušao Goran Pandev, strelac jedinog gola za Inter.

U drugom milansko-rimskom derbiju, Milan i Lacio su igrali nerešeno 1:1. ’Rosoneri’ su poveli u 18. minutu kada je Aleksandar Kolarov oborio Flaminija u kaznenom prostoru, a Borijelo je bio strelac sa penala. Srpski reprezentativac je igrao svih 90 minuta.

Fiorentina je bila veoma ubedljiva protiv Udinezea – 4:1. Vlada Avramov i Adem Ljajić bili su na klupi za rezerve ’Viole’, dok je Aleksandar Luković igrao 65 minuta za Udineze. Dušan Basta je pauzirao zbog povrede.

U Engleskoj je Nemanja Vidić učestvovao u pobedi Mančester Junajteda nad Boltonom od 4:0. Srpski reprezentativac je neposredno pred drugi pogodak svoje ekipe laktom razbio arkadu napadaču Boltona Johanu Elmanderu, ali je prošao bez kazne. Čelsi je bio još ubedljiviji protiv Aston Vile (7:1). U timu Karla Ančelotija nije bilo Baneta Ivanovića zbog povrede, a Nemanja Matić je meč posmatrao sa tribina. Srbija će imati još jednog predstavnika u Engleskoj pošto će Duško Tošić do kraja sezone nastupati za tim iz Čempionšipa, Kvins Park Rendžers.

Nikola Žigić je na najgori mogući način iskoristio pruženu priliku od strane trenera Valensije Emerija Unaija. Centarfor srpske reprezentacije je konačno zaigrao u prvih jedanaest, ali je posle neopreznih startova u 24. i 45. minutu zasluženo isključen. Za Saragosu, koja je na kraju trijumfovala sa 3:0, nije igrao Ivan Obradović.

Istim rezultatom poražena je i Sevilja, a Ivica Dragutinović je igrao svih 90 minuta. Milana Stepanova nije bilo u timu Malage, kao ni Milana Smiljanića u timu Hihona.

Marko Pantelić i Miralem Sulejmani nisu igrali za Ajaks proteklog vikenda, kao ni Jagoš Vuković za PSV. Goran Lovre je igrao 78 minuta za Groningen koji je poražen upravo od Ajaksa. Herenven je poražen od Rode sa 4:2, a Filip Đuričić je odigrao prvih sat vremena. Stefan Babović je bio na klupi za rezerve Fejenorda.

U Belgiiji je počeo plej-of, i u doigravanju za titulu, Nemanja Rnić je konačno igrao za Anderleht i to poslednjih desetak minuta u trijumfu nad Varegemom 6:0. Bojan Jorgačević je branio za Gent u pobedi nad Kortijkom, dok je u plej-ofu ’donjeg doma’ Standard dobio Šarloa sa 2:0, a Milan Jovanović je igrao od 81. minuta.

Kolo u Bundesligi svakako je obeležio Zoran Tošić koji je briljirao za Keln. Popularni ’Bambi’ je preuzeo mesto u startnoj postavi od Lukasa Podolskog i poverenje trenera Zvonimira Solda, iskoristio je na najbolji mogući način. Tošić je ’otvorio’ utakmicu spektakularnim pogotkom sa distance, a srpski reprezentativac postavio je i konačnih 4:1 za ’jarčeve’, pre nego što je izašao u 86. minutu.

Gojko Kačar je odigrao u dresu Herte ceo meč protiv Dortmunda u kome je svih 90 minuta igrao Neven Subotić. Berlinski tim ponovo nije slavio na svom stadionu, u meču sa Borusijom bilo je 1:1. Nemanja Pejčinović nije bio ni na klupi Herte.

Bohum je izgubio od Ajntarhta na svom stadionu (2:1), a Nikola Petković nije igrao za Ajntarht, dok igrač Bohuma Miloš Marića i dalje odrađuje suspenziju. U jednom od derbija kola Šutgart je slavio u Minhenu protiv Bajerna sa 2:1, a Zdravko Kuzmanović je solidno igrao od 37. minuta. Srđan Baljak je u dresu Duizburga bio strelac i asistent u meču u kome je njegov tim savladao Koblenc sa 4:1.

Mateja Kežman je bio strelac u meču između PSŽ-a i Bulonja, postigao je treći gol za svoj tim u 80. minutu. Danijel Ljuboja je odigrao svih 90 minuta u porazu svog Grenobla od Liona (2:0). Nenad Kovačević, Nenad Džodić i Milan Biševac nisu nastupali za svoje timove.



U ruskoj ligi CSKA je slavio na gostovanju protiv Anžija iz Mahačkale, a Miloš Krasić je igrao do 89. minuta. Đorđe Jokić je doneo pobedu svom timu, Tom je savladao sa 3:2 ekipu Krila Sovjetov, a Jokić je bio strelac trećeg gola u 39. minutu.

Rostov je sa 1:0 salvadao Saturn, a u ekipi Rostova na poziciji levog beka ceo meč je odigrao Dušan Anđelković.

Aleksandar Trišović doneo je neočekivanu pobedu svom timu Zakarpatju. Zakarpatje je golom Trišovića u 54. minutu slavilo potiv lidera na tabeli ukrajinskom prvenstva, kijevskog Dinama u utkamici koje odigrana u sredu. Dinamo je u redovnom kolu igranom preko vikenda savladao Metalist sa 3:0, a Miloš Ninković je našustio teren već u 33. minutu.

Vladimir Dišljenković stajao je na golu Metalirga iz Donjecka u porazu svog tima od Tavrije, dok se Milan Obradović takođe vratio na teren posle odsustva zbog povrede. PAOK za koji je igrao Vladimir Ivić izgubio je od Larise sa 2:1.

Ivan Ergić igrao je do 62. minutu u dresu Burse, lidera turskog šampionata. Bursa je izgubila od Istanbula sa 2:1. Goran Obradović je igrao u dresu Siona koji je poražen od Bazela sa 2:0. Dušan Đurić je igro za Cirih u porazu svog tima od Sent Galena. Zaglebje za koje brani povremeni srpski reprezentativac Bojan Isailović poraženo je od Belhatova sa 3:1. Isailović je posle tri meča na kojima nije primio gol, ovoga puta tri puta vadio loptu iz mreže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: