Rudi: "Igraćemo bez Gasola na SP"

Košarkaš Portlanda, Rudi Fernandes, izjavio za američke medije da će predvoditi Španiju na SPu Turskoj, jer u timu najverovatnije neće biti Pau Gasol.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 09.03.2010.

15:48

Default images

"Malo je verovatno da će Pau igrati u Turskoj. Iako nam je svim krivo zbog toga, razumem njegovu odluku. Poslednjih sezona odigrao je mnogo utakmica. Dva puta je sa Lejkersima bio u finalu NBA lige, bio je najbolji igrač prvenstva Evrope i sigurno je veoma umoran.

"Moramo shvatiti da on više nema 18 godina i da mu je iz sezone u sezonu potreban sve duži odmor", rekao je Fernandes.

Fernandes je zbog operacije ledja propustio 19 utakmica u decembru i januaru, ali je posle povratka na teren odigrao 26 susreta i nije imao nikakvih fizičkih problema.

"Posle operacije vratio sam se u formu i sada se osećam izvanredno. Želim da igram na svetskom prvenstvu. Uvek sam jedva čekao nastupe za reprezentaciju i verujem da će tako biti još dugo", rekao je Fernandes.

Bek Portlanda dodao je da ove godine nije zadovoljan statusom u ekipi i da će na leto razmisliti da li će ostati u NBL ligi.

"Ove godine igram mnogo manje nego lane i zbog toga se osećam loše. Želeo bih da ostanem u NBA ligi, ali ne po svaku cenu. Ukoliko ne budem siguran da ću naredne godine imati veću minutažu, mogao bih da se vratim u Španiju", rekao je Fernandes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: