DK: Hrvati u Splitu čekaju Srbiju

Teniska reprezentacija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je u dublu pobedila Ekvador i tako slavila sa 3:0.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

18:47

Default images

Ivo Karlović i Marin Čilić pobedili su u dublu braću Nikolasa i Đovanija Lapentija sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 7:5. Čilić i Karlović su tako samo odradili posao za svoju zemlju, pošto su i u petak trijumfovali u singl mečevima. Hrvatska će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela Srbija - SAD, a četvrtfinalni meč gotovo sigurno biće odigran u Splitu.

Selektor Hrvatske Goran Prpić rekao je da se već razmišlja o domaćinu duela, ali da još mora da razmisli koja podloga odgovara njegovom timu u eventualnom meču sa Srbijom.

"Koliko znam već se planira takav scenario. Radi se da se igra u Splitu. Naravno, ako se završi pobedom Srbije. Daleko je taj meč. Prvo moramo da razmislimo koja nam podloga odgovara, da li ćemo se okrenuti nama ili staviti onu što njima manje odgovara. Smatram da su oba naša igrača kvalitetnija od njihovog drugog igrača. Tako da je sve otvoreno."

Ni Marin Čilić nije prošao bez istog pitanja.

"Meni je svejedno, ja sam za svaki grad. To će biti vrlo privlačno i za publiku. Sasvim je svejedno, smatram da će atmosfera biti vrhunska."

Karlović se nadovezao po pitanju podloge.

"Dvorana meni u principu odgovara. Protiv Đokovića sam igrao 2008. u Madridu i pobedio. Biće to potpuno otvoren meč. Ako iskoristim svoje prilike biće dobro, ako ne neće", zaključio je Ivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: