Lek za astmu - Prislijev doping

Britanski preponaš Kalum Prisli privremeno je suspendovan i očekuje ga dvogodišnja kazna jer je bio pozitivan na doping testu na zabranjeni lek za astmu.

Izvor: B92, Guardian.co.uk

Petak, 05.03.2010.

21:22

Default images

Prisli (21) je suspendovan po anti-doping pravilima Međunarodne asocijacije za atletiku (IAAF), pošto mu je u analizi B uzorka na testiranju van takmičenja pronađen anabolik - klenbuterol, koji može da se koristi i za smanjenje težine.

Test je Londoncu uzet je u Južnoj Africi u januaru, pre nego što je pobedio u trci na 60 metara s preponana na Britanskom šampionatu prošlog meseca.

Izvršni direktor Atletskog saveza Velike Britanije Nils de Von izjavio je da je neverovatno razočaran Prislijevim postupkom i dodao:

“Atletski savez Britanije daje maksimalnu podršku radu britanske anti-doping agencije i tako zadržavamo posvećenost cilju – sportu bez dopinga”.

Zbog istog leka suspendovani su bili američka plivačica Džesika Hardi, koja se zato povukla sa OI u Pekingu, kao i poljski kanuista Adam Seročinski.

Prisli je prvi Britanac koji je bio pozitivan na doping od Dvejna Čejmbersa 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: