EP: Poljaci sigurni, Francuzi jedva

Odigrane su utakmice drugog kola EP u rukometu u Austriji u grupama C i D.

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2010.

22:52

Default images

Poljska je u grupi C zabeležila i frugi trijmuf pobedivši Švedsku 27:24, dok je Nemačka uspela da izvuče bod protiv Slovenije remiziravši 34:34. U grupi D dominira Španija koja je razbila i Mađarsku sa 34:25, dok je Francuska imala mnogo problema protiv Češke, ali je uspela da zabeleži prvu pobedu na takmičenju sa 21:20.

U četvrtak se igraju mečevi drugog kola u grupama A i B. U grupi A Rusi igraju protiv Norveške, a Hrvatska sa Ukrajinom. U grupi B, reprezentacija Srbije igra protiv prvaka Evrope Danske, dok se u grugom meču sastaju Island i domaćin prvenstva Austrija.

Grupa C:

FoNet
Slovenija – Nemačka 34:34 (16:11)
Poljska - Švedska
27:24 (15:14)

Reprezentacija Slovenije glavni je favorit za prvo mesto u grupi C. ‘Zmajčeki’ su u drugom kolu remizirali sa selekcijom Nemačke koja je osvojila prvi bod pa se nalazi u veoma teškoj poziciji za plasman u sledeću rundu. Slovenija je imala pet golova prednosti posle prvih pola sata igre (16:11), ali su Nemci u nastavku veoma veoma furioznom igrom u poslednjem minutu uspeli da spasu bod i svoje šanse za narednu fazu.

Najbolji Slovenac bio je Vid Kavtičnik koji je iz osam pokušaja postigao sedam golova, ali čak pet sa sedam metara odakle nije grešio. Sedam golova postigao je i David Spiler koji je pokušao 11 puta. I najefikasniji Nemac, Kristof Tojerkauf, postigao je sedam , dok je Lars Kaufman iz 11 šuteva šest puta bio precizan.

Reprezentacija Poljske savladala je i nekada silnu Švedsku kojoj je ovo drugi poraz na turniru. Ipak, tim Bogdana Vente je teško došao do druge pobede jer su Šveđani vodili dugo vodili, a u prvom delu imali su i četiri gola viška. Krajem poluvremena Poljaci su konačno uspeli da povedu, pa u nastavku su oni diktirali tempo, a Šveđani stizali zaostatak. Poljska je došla do četiri gola prednosti, Švedska deset minuta pre kraja uspela da izjednači, ali su lideri grupe ipak na kraju zabeležili sigurnu pobedu golovima Mihaila Jureckog i odbranama Šmala (23).

Jurecki je bio najefikasniji igrač meča sa šest golova, dok se kod Šveđana izdvojio Kim Anderson sa četiri pogotka.

Tabela:
1. Poljska..............2 0 0 54:49 4
2. Slovenija...........1 1 0 61:59 3
3. Nemačka..........0 1 1 59:61 1

4. Švedska............0 0 2 49:54 0

Grupa D:

Beta
Češka – Francuska 20:21 (10:16)
Mađarska – Španija
25:34 (9:17)

Aktuelni prvak sveta Francuska ostvarila je prvu pobedu na prvenstvu Evrope, ali se mnogo mučila protiv Češke republike koja je u utorak u prvom kolu pretrpela težak poraz od Španije. Francuzi su delovali veoma sigurno u prvom poluvremennu, pa se očekivalo da će stići do ubedljivog triumfa jer su posle 30 minuta imali šest golova prednosti (16:10). Međutim, meč protiv Mađarske u prvom kolu izgleda nije bio samo trenutak slabosti jer su Česi u drugom delu potpuno nadigrali velikog favorita dopustivši mu da postigne samo pet golova za pola sata. Međutim, Francuska je ipak stigla do prva dva boda, a apsolutni junak meča bio je golman Tjeri Omejer koji je imao 24 odbrane.

Najefiksaniji u redobima pobednika bili su Daniel Narcis i Lik Abalo sa po četiri gola (11 šuteva) ,dok je Nikola Karabatić postigao samo dva iz sedam pokušaja. Čehe je predvodio Filip Jiha sa šest golova (13 šuteva), dok je Jan Filip postigao pet.

Sjajna Španija bila je ubedljiva i u meču sa Mađarskom ne dozvolivši rivalu da je iznenadi kao Francusku u utorak. ‘Furija’ je već u prvom poluvremenu ostvarila osam golova prednosti (17:9) pa je u drugom delu samo rutinski odrađivala posao. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Alberto Entrerios i Viktor Tomas sa po sedam golova iz deset šuteva. Iker Romero postigao je pet. S druge strane, najbolji su bili Milorad Krivokapić i Peter Guljaš sa po sa pet pogodaka. Nikola Eklemović postigao je četiri.

Tabela:
1. Španija....................2 0 0 71:50 4
2. Francuska...............1 1 0 50:49 3
3. Mađarska................0 1 1 54:63 1

4. Češka......................0 0 2 45:58 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: