KK: Nova sramota Atletika

U mečevima osmine finala Kupa Kralja, pobede su zabeležili Santander, Deportivo i Uelva, koja je ponizila Atletiko Madrid.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2010.

13:23

Default images

Atletiko Madrid, koji u Primeri zauzima 11. poziciju sa samo četiri poena iznad zone ispadanja, doživeo je novi neuspeh pošto je u prvom meču osmine finala poražen na gostovanju Uelvi sa 3:0. Nezgodan poraz doživela je i Valensija koja je na domaćem terenu poražena od Deportiva sa 2:1. Santander je savladao Alkorkon u gostima sa 3:2, dok su Selta i Viljareal remizirali 1:1.

Uelva je rano povela golom Fornarolija, a posao ekipi iz Andaluzije je znatno bio olakšan pošto je štoper gostiju Tomas Ujfaluši isključen u 21. minutu. Barales je povisio na 2:0 iz penala tri minuta pošto je njegova ekipa došla do brojčane prednosti na terenu, a visoku prednost pred revanš obezbedio je Kandejas u samom finišu utakmice.

Posle meča, trener Atletika Kiko Flores nazvao je svoje igrače „neprofesionalnim“.

Valensija je na svom terenu izgubila od Deportiva sa 2:1. Za domaću ekipu igrao je Nikola Žigić koji je u prvom poluvremenu propustio dobru priliku da dovede Valensiju u vođstvo. Gosti su poveli početkom drugog poluvremena golom Guardada, najboljeg igrača na terenu. Drugi gol za Deportivo postigao je Alvarez u 55. minutu, a konačnih 1:2 postavio je David Silva u 73. minutu.

Revanš mečevi osmine finala na programu su za dve nedelje.

Celta – Viljareal 1:1
(Bernhart 44’ – Rosi 12’)
Alkorkon – Santander 2:3
(Lopez 57’, Gomez 87’ – Salas 31’, Heijo 47’, Moraton 62’)
Valensija – Deportivo 1:2
(Silva 73’ – Guardado 47’, Alvarez 55’)
Uelva – Atletiko Madrid 3:0
(Fornaroli 14’, Barales 24’p, Kandejas 88’)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: