Ferari osnovao vozačku akademiju

Ekipa Ferarija osnovala je novu vozačku akademiju čiji je cilj pronalaženje i podrška mladim vozačima širom sveta na putu do Formule 1.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Subota, 19.12.2009.

20:57

Default images

Prvi vozač koji je postao član akademije je Francuz Žil Bjanki, koji je ove godine osvojio titulu u Formuli 3 Evroserije, a pre nešto više od 15 dana je potpisao višegodišnji ugovor sa italijanskom ekipom. Bjanki je debi u bolidu Formule 1 imao upravo u Ferariju tokom testiranja na stazi „Herez“ u Španiji, krajem novembra.

Prema rečima čelnika Ferarija, njihov program se zasniva na drugačijoj filozofiji od ostalih, i po njemu će grupa mladih vozača biti izabrana, a potom će oni dobiti potpunu podršku italijanske ekipe, ne samo u pogledu takmičarskih aktivnosti, već i u ličnom i profesionalnom razvoju.

Naš projekat ima veoma jasan cilj, a on je da pomognemo mladim vozačima da se razvijaju i jednog dana voze za Ferari u Formuli 1“, rekao je šef Ferarija Stefano Domenikali, „Planiramo da napravimo originalan pristup, pri kojem ćemo pokriti sve aspekte da bi bili spremni za sve što ih očekuje u modernom auto-moto sportu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: