Borovčanin boksuje pre Klička

Srpski bokser Nenad Borovčanin boriće se 12. decembra u Bernu protiv Nemca Svena Haslhuna i taj meč će biti uvod u duel za titulu svetskog šampiona.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2009.

13:07

Default images

Nakon pobede u spektakularnoj bokserskoj noći na Mećavniku, u organizaciji slavnog režisera Emira Kusturice,srpski teškaš Nenad Borovčanin dobio je poziv od braće Kličko da boksuje uvodnu borbu na Vitalijevom meču.

Ovaj spektakl održaće se u 'Finans Areni', a Vitalij će braniti titulu WBC šampiona sveta protiv Amerikanca Kevina Džonsona. Za ovaj događaj vlada veliko interesovanje, što govori činjenica da je prva serija karata prodata u pretprodaji za samo dva dana, a novinari iz celog sveta već sada pristižu u Bern, kako bi ispratili pripreme za taj meč.

Protivnika ne poznajem, nisam ga nikad gledao, ali ću se truditi da nametnem svoj stil borbe. Boksovati uvodnu borbu Kličku, znači boksovati pred najjačim svetskim promoterima, menadžerima i boksrskim šampionima. To je šansa da pokažem svetu da i Srbi imaju boksere za svetske mečeve. Ne želim da prognoziram, ali moj cilj ka vrhu evrope i sveta se zna, tako da ću dati sve od sebe da pobedim svakoga ko mi se nađe na tom putu. Braća Kličko su mi dala podršku u pravom momentu i ja ću se truditi da to iskoristim na pravi način“, rekao je Borovčanin.

Nenad Borovčanin trenutno zauzima 26. poziciju na svetskoj rang listi i 17. na evropskoj, a do kraja godine bi trebao da zabeleži blagi skok i bude bliži svom cilju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: