Lam se izvinio UO Bajerna

Zamenik kapitena Bajerna iz Minhena, Filp Lam izvinio se u ponedeljak upravi zbog toga što je kritikovao klub u intervjuu pre meča sa Šalkeom.

Izvor: B92, Beta Nemačka
Podeli

Nemački reprezentativac već je kažnjen nepoznatom sumom novca, za koju je klub naveo da je bez presedana. Mediji u toj zemlji nagađaju da je u pitanju 50.000 evra. Lam se pojavio pred upravnim odborom i izvinio se. Klub je sastanak opisao kao "vrlo otvoren i konstruktivan razgovor, pun razumevanja".

Defanzivac je kritikovao Bajernove transfere i trenera Luja van Gala zbog toga što često menja formacije. Intervju je objavljen u subotu pre prvenstvene utakmice sa Šalkeom, koja se završila 1:1.

Bajern je u nedelju saopštio da je Lam prekršio klupska pravila na "upečatljiv, neoprostiv način", kao i da je razbio "apsolutni tabu" tako što je javno kritikovao klub, trenera i saigrače.

Pravilo Bajerna je da da klub treba da odobri svaki intervju, što je bio slučaj i sa Lamom.

"Filip je shvatio da bi bilo bolje da direktno dođe na odbor i iznese svoje mišljenje", navodi se u saopštenju Bajerna i dodaje se da su razlike "izglađene".

Italijanski centarfor Luka Toni takođe je novčano kažnjen u nedelju zato što je otišao sa stadiona na poluvremenu utakmice, pošto je bio zamenjen. Tonijev odlazak sa stadiona bez dozvole je, prema Bajernu, "nedopustiv nedostatak discipline". Igračeva kazna opisana je kao "znatna". Toni se već u nedelju izvinio klubu.

Sport

strana 1 od 3 idi na stranu